Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο αυτού που βάφτισε Tesla Bot θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Το ρομπότ θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, προεξόφλησε ο κ. Μασκ, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι «πάρα πολύ ακριβό», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Για τον ίδιο, «ασφαλώς» η Tesla είναι «η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού.

«Είναι λογικό» επομένως να υπάρξει κι ένα ρομπότ της Tesla «με ανθρωποειδή μορφή», πρόσθεσε.

Ο Ίλον Μασκ εκφράστηκε σε εκδήλωση της εταιρείας του για την πρόοδό της στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Μεταξύ άλλων, σκοπός της παρουσίασης, που αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, ήταν η Tesla να προσελκύσει νέους μηχανικούς.

Η Tesla αντιμετωπίζει έρευνες για τις τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που έχει αναπτύξει για τα οχήματά της, τα προγράμματα Autopilot («αυτόματος πιλότος») και Full Self Driving («πλήρως αυτόνομη οδήγηση»). Κατηγορούνται πως δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση στους αυτοκινητιστές ότι τα οχήματά τους μπορούν να κινούνται χωρίς απολύτως καμιά παρέμβαση από τους ίδιους χάρη στις κάμερες και τους υπολογιστές που διαθέτουν, κάτι που δεν ισχύει.

Το ζήτημα των ερευνών δεν εθίγη τις δύο ώρες και κάτι που κράτησε η παρουσίαση και η φάση των ερωτήσεων από το κοινό.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι «φιλικό», πάντως «θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό», αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, χαριτολόγησε ο κ. Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

Advertisement
MEGA

Ο άνθρωπος με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes έχει ιδρύσει επίσης start-up όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Ο κ. Μασκ πιστεύει ότι η ΤΝ δεν θα έχει ανταγωνιστική σχέση με τον ανθρώπινο πολιτισμό και ελπίζει, χάρη στη Neuralink, να μπορέσει να υπάρξει «συμβιωτική σχέση» ανθρώπων και τεχνολογιών.

Στην εκδήλωση, στην οποία ο κ. Μασκ παρουσίασε μικροεπεξεργαστές που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία του για τον υπολογιστή υπερυψηλής ταχύτητάς της, που βάπτισε Dojo, υποσχέθηκε πως ο υπολογιστής θα είναι λειτουργικός το 2022.

 πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

05/02/26 12:28 πμ

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

05/02/26 12:00 πμ

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

04/02/26 5:00 μμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

04/02/26 4:47 μμ

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

04/02/26 4:41 μμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

04/02/26 4:38 μμ

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

04/02/26 4:30 μμ

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

04/02/26 4:29 μμ

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

04/02/26 4:48 μμ

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού - video

04/02/26 4:21 μμ

Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού – video

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

04/02/26 4:46 μμ

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ