Αυτή η φωτογραφία δείχνει μέσο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να έχει στο στόχαστρό του την τουρκική φρεγάτα, που συνοδεύει το Oruc Reis. Χθες το πρωί, τη στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό, με τα δύο του βοηθητικά και τα πολεμικά που το συνόδευαν, πέρασε το «φράγμα» το 12 ναυτικών μιλίων την δυνητική αιγιαλίτιδας ζώνης, ήρθαν αντιμέτωποι με μία θανάσιμη απειλή. Τον Ελληνικό Στόλο.
Σύμφωνα με το enikos.gr, οι 2 φρεγάτες με τις 3 πυραυλακάτους και τον άγνωστο αριθμό υποβρυχίων, σε συνδυασμό με εναέρια μέσα, έκαναν τους Τούρκους να προχωρήσουν σε βίαιη αναστροφή και να εξέλθουν κακήν κακώς από την περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων.

Το μήνυμα που έχουν λάβει οι Τούρκοι είναι σαφές.

Αξίζει να επισημανθεί η κακή ψυχολογία των πληρωμάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όλως ιδιαιτέρως των υποβρυχίων, αφού για ακόμα μία φορά, την πολλοστή το τελευταίο διάστημα, τα ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντόπισαν και «ξετρύπωσαν» τα τουρκικά υποβρύχια, «βομβαρδίζοντάς» τα με τα σόναρ τους και αναγκάζοντάς τα πληρώματά τους να νιώσουν στο πετσί τους τον πανικό του τι θα πάθαιναν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τους Τούρκους στη θάλασσα, έχοντας αναπτύξει πλέον μαζί τους «ιδιαίτερη σχέση». Μία σχέση, όμως, που γεννά πανικό και αυτός μπορεί να επιφέρει μία λάθος κίνηση από τουρκικής πλευράς, που θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη και σε θερμό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 88