Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
19.3 C
Serres

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους από πλατφόρμα τρένου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στην τρίτη δοκιμή όπλων από τις αρχές του έτους, παρά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Οι δοκιμές έγιναν για να «ελεγχθούν και να αξιολογηθούν» οι ικανότητες του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος, σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η χθεσινή εκτόξευση έγινε μετά την απόφαση, την Τετάρτη, της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε Βορειοκορεατών υπηκόων ύστερα από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων, που παρουσιάστηκαν ως υπερηχητικοί.

Η εκτόξευση της Παρασκευής «έδειξε μεγάλη ευελιξία και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας», σύμφωνα με το KCNA.

Babis



Όπως ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς (short-range ballistic missiles, SRBMs) προς ανατολάς, προς τη θάλασσα, από την επαρχία Βόρεια Πιονγκάν.

Πηγή ΑΠΕ

ΚόσμοςΗ Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους από πλατφόρμα τρένου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

El Pais: Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από το μπλακ άουτ

Σύμφωνα με την El Pais πέντε άτομα έχασαν τη...

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως σήμερα στην Ισπανία...

Αυτοκινητιστής έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ – 4 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Αυτοκινητιστής έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό σε μικρή πόλη...

Τελευταία Νέα