Δραματική η κατάσταση σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι     Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δραματική η κατάσταση σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι

Advertisement
 

 

 

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Advertisement

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”