Πώς βρέθηκε το σκουλήκι να έχει “φωλιάσει” στις αμυγδαλές της γυναίκας, η οποία πήγε στο νοσοκομείο λόγω πόνου και ερεθισμού στο λαιμό. Παράπονα για πονόλαιμο για αρκετές μέρες, έκανε μια ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Πώς βρέθηκε το σκουλήκι να έχει “φωλιάσει” στις αμυγδαλές της γυναίκας, η οποία πήγε στο νοσοκομείο λόγω πόνου και ερεθισμού στο λαιμό.
Παράπονα για πονόλαιμο για αρκετές μέρες, έκανε μια 25χρονη στην Ιαπωνία αλλά σίγουρα δεν περίμενε με τίποτα η αιτία να είναι ένα μακρύ, μαύρο σκουλήκι, το οποίο είχε “φωλιάσει” στην αριστερή αμυγδαλή της.
Οι γιατροί σε νοσοκομείο του Τόκιο το έβγαλαν με τσιμπιδάκι και ανακάλυψαν ότι ήταν ζωντανό, είχε μήκος 38 χιλιοστά και πλάτος 1 χιλιοστό. Όπως έγινε γνωστό, τα συμπτώματα που αισθανόταν η γυναίκα υποχώρησαν γρήγορα μετά την αφαίρεση ενώ φυσιολογικές ήταν και όλες οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε.

Advertisement
 

Η υπόθεση δημοσιεύτηκε στο American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Το ζώο αναγνωρίστηκε ότι ήταν ένα νηματοειδές σκουλήκι, ένα από τα πολλά παράσιτα που μπορούν να μολύνουν όσους τρώνε ωμό κρέας ή ψάρι.
Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, το γένος Pseudoterranova είναι ένα ασυνήθιστο νηματοειδές από τα Anisakidae, μια οικογένεια εντερικών νηματοειδών που μπορεί να προκαλέσει «γαστρικές, εντερικές, εκτοπικές και αλλεργικές ασθένειες» σε περίπτωση κατάποσης.
Η γυναίκα που υποβλήθηκε σε θεραπεία επιβεβαίωσε ότι είχε φάει ένα γεύμα ανάμεικτων σασίμι πέντε ημέρες πριν οι γιατροί αφαιρέσουν το σκουλήκι από την αμυγδαλή της, μια ιαπωνική λιχουδιά φρέσκου, λεπτού τεμαχισμένου ωμού ψαριού ή κρέατος.
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η pseudoterranova μολύνει κυρίως το στομάχι αφού ένα άτομο έχει καταναλώσει προνύμφες τρίτου σταδίου είτε σε μαγειρεμένα είτε ωμά θαλάσσια ψάρια.

Πάνω από 700 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε ολόκληρη την Ιαπωνία, τις χώρες του Βόρειου Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική και τις Κάτω Χώρες.

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, τα σώματα Pseudoterranova διαφέρουν κυρίως από την ανισακίαση, μια παρασιτική ασθένεια που προκαλείται από νηματοειδή Anisakidae που μπορεί να εισβάλουν στο στομάχι ή στο έντερο ενός ανθρώπου.
Η Pseudoterranova λέγεται ότι είναι μεγαλύτερη και πιο σκούρα από τα νηματoειδή Anisakidae, με πάσχοντες που αντιμετωπίζουν πιο ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία φαρμακολογικής θεραπείας για το Pseudoterranova. Η άμεση απομάκρυνση – όπως σε αυτήν την περίπτωση – πιστεύεται ότι είναι η πιο αποτελεσματική.
 
πηγή news247.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα

17/11/25 1:22 μμ

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα

Λουκέτο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Κυψέλη με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής - Ν. Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή»

17/11/25 1:19 μμ

Λουκέτο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Κυψέλη με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής – Ν. Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή»

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας εργαζομένων

17/11/25 1:16 μμ

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας εργαζομένων

Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια

17/11/25 1:12 μμ

Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: 80χρονος ανατίναξε το σπίτι του γιου του

17/11/25 1:11 μμ

Θεσσαλονίκη: 80χρονος ανατίναξε το σπίτι του γιου του

Σ. Φάμελλος: Το Πολυτεχνείο ζει και μας καλεί σε νέους αγώνες

17/11/25 1:09 μμ

Σ. Φάμελλος: Το Πολυτεχνείο ζει και μας καλεί σε νέους αγώνες

Κιλκίς: Παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε 48χρονη πεζή

17/11/25 1:05 μμ

Κιλκίς: Παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε 48χρονη πεζή

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

17/11/25 9:57 πμ

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ν. Ανδρουλάκης: Τιμούμε εκείνες και εκείνους, που δεν λύγισαν - Κρατάμε ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου

17/11/25 9:50 πμ

Ν. Ανδρουλάκης: Τιμούμε εκείνες και εκείνους, που δεν λύγισαν – Κρατάμε ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου

17/11/25 9:47 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: 84,3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία

Τα τραγούδια που ταυτίστηκαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου

17/11/25 9:29 πμ

Τα τραγούδια που ταυτίστηκαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σέρρες- 17 Νοέμβρη 1979: Όταν οι μαθητές στο 4ο Λύκειο Σερρών γιόρταζαν το Πολυτεχνείο στα κάγκελα

17/11/25 9:28 πμ

Σέρρες- 17 Νοέμβρη 1979: Όταν οι μαθητές στο 4ο Λύκειο Σερρών γιόρταζαν το Πολυτεχνείο στα κάγκελα