Ηχηρό «καμπανάκι» για λουκέτα και απώλεια 190.000 θέσεων εργασίας (video)

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

 

Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ χτυπά καμπανάκι για λουκέτο σε επιχειρήσεις και για τον κίνδυνο απώλειας 190.000 θέσεων εργασίας.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως όλη αυτήν την περίοδο πολλές είναι οι καταγγελίες που δέχεται το Εργατικό Κέντρο και εξήγησε ότι αφορούν κυρίως σε μη καταβολή του δώρου Πάσχα και αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία. Σε ό,τι αφορά μάλιστα το δώρο Πάσχα είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους που ενώ τους καταβλήθηκε το δώρο Πάσχα στη συνέχεια ο εργοδότης το… ζήτησε πίσω.

Σχετικά με το πρόγραμμα Συν-Εργασία αλλά και άλλες προσπάθειες που έγιναν για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, σημείωσε πως δεν είναι επιτυχημένα διότι πέραν ενός μικρού διαστήματος 45 ημερών δεν προστατεύουν τις θέσεις εργασίας.




Babis

Παράλληλα υπάρχει τεράστια αγωνία στις επιχειρήσεις που βλέπουν μέση μείωση του τζίρου τους κατά 46%. Μεγάλο είναι το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, πάνω από το 85% των επιχειρήσεων στη χώρα απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα.

 

Πηγή in.gr

ΕλλάδαΗχηρό «καμπανάκι» για λουκέτα και απώλεια 190.000 θέσεων εργασίας (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας: Ένας φυσικός θησαυρός

Μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας, στην...

Τζόκερ: Ένας τυχερός κέρδισε 4,71 εκατ. ευρώ -Οι «χρυσοί» αριθμοί

Η σημερινή κλήρωση του Τζόκερ με αριθμό 2904, ανέδειξε έναν...

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Κλειδώθηκε στην καμπίνα της νταλίκας όταν του είπαν ότι δεν θα επιβιβαστεί στο πλοίο

Στην Ηγουμενίτσα οδηγός φορτηγού που έβγαλε εισιτήριο για μικρότερο...

Τελευταία Νέα