Λίγα 24ωρα πριν από τη γιορτή της Παναγίας, επισκέπτες έχουν αρχίσει να συρρέουν σε ένα από τα πιο ιστορικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας

Ημαθία: Άρχισαν να συρρέουν οι προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Λίγα 24ωρα πριν από τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, επισκέπτες ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης έχουν αρχίσει να συρρέουν σε ένα από τα πιο ιστορικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, αυτό της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο.

Advertisement
 

«Η Παναγία Σουμελά αποτελεί ένα παγκόσμιο προσκύνημα για τους Πόντιους -και όχι μόνο- και φέτος έχουμε κόσμο στην περιοχή μας από κάθε γωνιά του πλανήτη. Λέγεται, μάλιστα, χρόνια τώρα πως λόγω της μεγάλης προσέλευσης, το έδαφος στην περιοχή “πέφτει” κατά λίγα εκατοστά», τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντζιος.

Όπως λέει ο κ. Μάντζιος και φέτος υπάρχει μεγάλη εισροή επισκεπτών για το προσκύνημα. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη καταφτάσει στην Ημαθία, έχοντας διανύσει τεράστιες αποστάσεις και χιλιάδες χιλιόμετρα. «Πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι φέτος έχουμε επισκέπτες σχεδόν από παντού, ακόμα και από την Ινδία -πρόκειται για Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί. Ήρθαν ως ένα μικρό γκρουπ που διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Έχουμε επίσης επισκέπτες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και αρκετούς Ολλανδούς. Αρκετοί συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην Παναγία Σουμελά και με διακοπές 4 ή 5 ημερών, που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει ο κ. Μάντζιος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας επισημαίνει ακόμη ότι, παραδοσιακά, επισκέπτεται την περιοχή και μια μεγάλη ομάδα από την Αμερική. Πρόκειται για μια πολυπληθή κοινότητα, η οποία κάθε χρόνο οργανώνει προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και μάλιστα αυτή η παράδοση συνεχίζεται ανελλιπώς τα τελευταία έξι με επτά χρόνια.

Advertisement
Family Kitchen

«Ο εκκλησιαστικός τουρισμός ενισχύει την περιοχή με σημαντικές “ενέσεις” στην τοπική οικονομία, σε όλους τους τομείς . Κινείται ολόκληρη η οικονομία. Ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και είναι ένα δυνατό χαρτί. Επιπλέον, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο έχουν πλέον αναπτύξει μια προσωπική σχέση με τους ξενοδόχους – τους βλέπουν σαν φίλους, όπως οι ομογενείς της Αμερικής που και εμείς, οι ξενοδόχοι, γνωρίζουμε με τα μικρά τους ονόματα. Μάλιστα, φέρνουν μαζί τους στην Ημαθία κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους τους …από τα ξένα», καταλήγει ο κ. Μάντζιος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος από τους παρόχους στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

02/10/25 6:53 μμ

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

02/10/25 6:48 μμ

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

02/10/25 4:29 μμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

02/10/25 4:39 μμ

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας - Διεθνείς αντιδράσεις

02/10/25 4:38 μμ

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας – Διεθνείς αντιδράσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

02/10/25 4:36 μμ

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

02/10/25 4:35 μμ

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Γ. Καραγκούνης: «Η κατάκτηση του EURO δεν ανταλλάσσεται με τίποτα»

02/10/25 4:12 μμ

Γ. Καραγκούνης: «Η κατάκτηση του EURO δεν ανταλλάσσεται με τίποτα»

Πλημμύρισε ξανά το ΣΕΦ

02/10/25 4:33 μμ

Πλημμύρισε ξανά το ΣΕΦ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Carpenter’s Son» με τον Νίκολας Κέιτζ

02/10/25 4:31 μμ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Carpenter’s Son» με τον Νίκολας Κέιτζ

Αλ. Τσίπρας: Διεθνής πειρατεία η επίθεση των Ισραηλινών στους ακτιβιστές της ειρήνης για τη Γάζα - Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο

02/10/25 4:07 μμ

Αλ. Τσίπρας: Διεθνής πειρατεία η επίθεση των Ισραηλινών στους ακτιβιστές της ειρήνης για τη Γάζα – Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο

«Oasis Live ’25 Opus»: Βιβλίο για την περιοδεία επανασύνδεσης των Oasis

02/10/25 4:06 μμ

«Oasis Live ’25 Opus»: Βιβλίο για την περιοδεία επανασύνδεσης των Oasis

Σχολιάστε

2 × 5 =