Με την επέμβαση της Αστυνομίας και την προσαγωγή 14 ατόμων έληξε η κατάληψη του άδειου κτιρίου, που στο παρελθόν στέγαζε την Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών, στην οδό Κωλέττη 4.Advertisement   ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Με την επέμβαση της Αστυνομίας και την προσαγωγή 14 ατόμων έληξε η κατάληψη του άδειου κτιρίου, που στο παρελθόν στέγαζε την Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών, στην οδό Κωλέττη 4.

Advertisement
 

 

 

Το κτίριο είχε καταληφθεί από άτομα τριών άλλων καταλήψεων στα Ιωάννινα, ως απάντηση στο τελεσίγραφο που έχει θέσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εκκένωση όλων των καταλήψεων έως τις 5 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα πριν την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, η κατάληψη ονομάστηκε «Τελεσίγραφο», με αλληλέγγυους να προχωρούν σε διανομή ανακοίνωσης, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ονομάσαμε την κατάληψη “Τελεσίγραφο” για λόγους συμβολικούς. Για να χαραχτεί στη συλλογική μνήμη, η γελοία απαίτηση του Υπουργείου “προστασίας” του πολίτη, να αδειάσουμε οικιοθελώς τους κατειλημμένους χώρους εντός 15 ημερών. Προσθέτουμε λοιπόν, μια ακόμη κατάληψη σε όσες σχεδιάζουν να εκκενώσουν. Αλλά κυρίως προσθέτουμε έναν ακόμη χώρο, στον πλούσιο και όμορφο αστερισμό του κινήματος ενάντια στην εξουσία. Τους τρίβουμε το τελεσίγραφό τους στη μούρη. Οι καταλήψεις είναι οι αγωνιζόμενοι που τις χρησιμοποιούν. Επομένως δεν εκκενώνονται».

Μετά από αναφορά που κατέθεσε ο δήμος Ιωαννιτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η στατική επάρκεια του κτιρίου και την ανάγκη προστασίας των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε απόφαση, υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας με σπάσιμο της πόρτας του κτιρίου και την προσαγωγή των 14 καταληψιών, που οδηγήθηκαν με κλούβα στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Advertisement
Babis

Η κατάληψη του κτιρίου, που ανήκει στο Κληροδότημα Ελένης Ζωγράφου, ήταν η κορύφωση των έως σήμερα δράσεων κατά του τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση των καταλήψεων. Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει εκτεταμένη αφισοκόλληση στην πόλη, ενώ το βράδυ της Τρίτης υπήρξε και παρέμβαση την ώρα του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ioannina TV, τη ροή του οποίου διέκοψαν για να μεταδώσουν σχετικό βίντεο.

Για μεθαύριο Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη λήξη του τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη και ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, οργανώνεται στα Γιάννενα αντικατασταλτική πορεία, με σημείο συγκέντρωσης την Ακαδημία στις 6 το απόγευμα.

Πηγή thetoc


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας