Η 22χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Πετίτο, η εξαφάνιση και η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, πέθανε από στραγγαλισμό, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η 22χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Πετίτο, η εξαφάνιση και η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, πέθανε από στραγγαλισμό, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό της, το οποίο αναμένεται να αναζωπυρώσει τις εικασίες για τον ρόλο του αρραβωνιαστικού της, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές. 


“Η αιτία θανάτου είναι στραγγαλισμός και πρόκειται για ανθρωποκτονία”, δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Μπρεντ Μπλου της κομητείας του Τέτον στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της νεαρής γυναίκας.
Αυτή είχε δολοφονηθεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες πριν από τον εντοπισμό του πτώματός της κοντά στο εθνικό πάρκο του Γκραντ Τέτον, πρόσθεσε ο Μπρεντ Μπλου, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το πόρισμα της νεκροτομής.
Ο αρραβωνιαστικός της, ο 23χρονος Μπράιαν Λόντρι, καταζητείται από τις αρχές, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, αλλά παραμένει άφαντος.
Στον Λόντρι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα”, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χρήση τραπεζικής κάρτας.
Σε ανακοίνωσή του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι, ο Στίβεν Μπερτολίνο, δήλωσε ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας “σε τόσο μικρή ηλικία” είναι “τραγωδία”.
Ωστόσο, υπογράμμισε, ο Μπράιαν Λόντρι καταζητείται μόνον επειδή χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της αρραβωνιαστικιάς του.
Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο για ένα ταξίδι με ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν, το οποίο θα διαρκούσε τέσσερις μήνες, με στάσεις σε εντυπωσιακά τοπία των εθνικών πάρκων των δυτικών ΗΠΑ, κατά το οποίο αναρτούσαν τακτικά φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram και το YouTube.
Ωστόσο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν επέστρεψε μόνος του με το βαν στο Νορθ Πορτ, στην Φλόριδα, όπου το ζευγάρι κατοικούσε στο σπίτι της οικογένειας του Λόντρι.
Η οικογένεια της Πετίτο δήλωσε την εξαφάνισή της στις 11 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι δεν είχε νέα της από τα τέλη Αυγούστου.

“Τσίρκο ενημέρωσης”
Οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν τότε να κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό της Γκάμπι και η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Μόαμπ, μια μικρή πόλη της Γιούτα, έφερε στο κέντρο της υπόθεσης τον αρραβωνιαστικό.
Η Γκάμπριελ Πετίτο εμφανίζεται σε αυτό να κλαίει σε ένα αυτοκίνητο, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στις 12 Αυγούστου λόγω καυγά μεταξύ του ζευγαριού. 
“Νευριάζει μερικές φορές”, λέει ο Λόντρι στους αστυνομικούς, ενώ εξηγεί ότι είχαν μια διαφωνία και αυτή τον χτύπησε με το κινητό της τηλέφωνο.
Η τελευταία επαφή που είχε η Πετίτο με την οικογένειά της ήταν στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τον πατέρα της Τζόζεφ. Η μητέρα της είπε ότι έλαβε ένα τελευταίο μήνυμα SMS στις 30 Αυγούστου, αλλά δεν είναι σίγουρη αν το έγραψε η κόρη της.
Μετά την δήλωση της εξαφάνισής της, ο Λόντρι αρνείτο συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας του Νόρθ Πορτ, προτού εξαφανιστεί.
Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αρχές για τον εντοπισμό του σε φυσικό καταφύγιο με έλη στη Φλόριδα και στη συνέχεια η εμπλοκή στις έρευνες ενός πολύ γνωστού κυνηγού επικηρυγμένων της τηλεοπτικής πραγματικότητας, πάθιασαν τους Αμερικανούς και τους ξένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρακολουθούν και σχολιάζουν όλα τα στάδια της έρευνας.
Η κηδεία της Γκάμπι Πετίτο έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου κοντά στη Νέα Υόρκη, αν και η σορός της εξακολουθούσε να βρίσκεται για την νεκροτομή στο Γουαϊόμινγκ.
Η τραγική ιστορία αυτής της νεαρής, ξανθής Αμερικανίδας, είναι κάτι το θλιβερά συνηθισμένο στην χώρα αυτή στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε χρόνο.
Ωστόσο η τόσο μεγάλη κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης προκάλεσε πολεμική όσον αφορά την δυσανάλογη προσοχή που δίδεται στις εξαφανίσεις λευκών γυναικών σε σχέση με τις εξαφανίσεις γυναικών που ανήκουν σε μειονότητες.
Ο ιατροδικαστής Μπλου καταδίκασε την Τρίτη αυτό το “τσίρκο ενημέρωσης” γύρω από μια έρευνα για “έναν θάνατο ανάμεσα σε τόσους άλλους σε όλη τη χώρα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας”.
“Είναι θλιβερό που αυτοί οι θάνατοι δεν έχουν τόση κάλυψη (από τα μέσα ενημέρωσης) όπως αυτός”, σημείωσε.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσινγκτον επικήρυξε την ιρανική ηγεσία

13/03/26 9:03 μμ

Η Ουάσινγκτον επικήρυξε την ιρανική ηγεσία

Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με μανιτάρια και πορτοκάλι

13/03/26 8:53 μμ

Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με μανιτάρια και πορτοκάλι

Μελατονίνη: 6 τροφές που θα βοηθήσουν την ορμόνη του ύπνου

13/03/26 8:50 μμ

Μελατονίνη: Οι τροφές που θα βοηθήσουν την ορμόνη του ύπνου

Η λίστα με τα 63 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

13/03/26 8:48 μμ

Η λίστα με τα 63 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Ψηφίστηκε η Ενεργειακή Συμφωνία Ελλάδας με CHEVRON & HELLENIQ Energy - Στ.Παπασταύρου: Ιστορική στιγμή για τη χώρα

13/03/26 8:39 μμ

Ψηφίστηκε η Ενεργειακή Συμφωνία Ελλάδας με CHEVRON & HELLENIQ Energy – Στ.Παπασταύρου: Ιστορική στιγμή για τη χώρα

ΥΠΕΝ: Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

13/03/26 8:32 μμ

ΥΠΕΝ: Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Κ. Πιερρακάκης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την κρίση

13/03/26 8:25 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την κρίση

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων - video

13/03/26 8:22 μμ

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων – video

Σέρρες: Μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα - video

13/03/26 8:14 μμ

Σέρρες: Μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα – video

Ενδείξεις δηλητηρίασης σε δύο μαυρόγυπες και έναν λύκο στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου

13/03/26 7:56 μμ

Ενδείξεις δηλητηρίασης σε δύο μαυρόγυπες και έναν λύκο στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

13/03/26 7:49 μμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Παρασκευή και 13: Οι Σερραίοι πιστεύουν στις προλήψεις; - video

13/03/26 7:42 μμ

Παρασκευή και 13: Οι Σερραίοι πιστεύουν στις προλήψεις; – video