Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 90% έναντι της COVID-19 και κατά 95% ως προς την αποτροπή της εκδήλωσης σοβαρής μορφής της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 90% έναντι της COVID-19 και κατά 95% ως προς την αποτροπή της εκδήλωσης σοβαρής μορφής της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας χθες Τρίτη, επικαλούμενη νέα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής.

Πρόκειται για ευρήματα ελαφρά υποδεέστερα σε σχέση με εκείνα προηγούμενης δοκιμής.

Τα νεότερα δεδομένα προέρχονται από κλινική δοκιμή 3ης φάσης με συμμετοχή 30.000 εθελοντών στις ΗΠΑ. Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος παρουσιάζει μείωση σε σύγκριση με το 94,1% που καταγράφηκε σε ευρείας κλίμακας κλινική δοκιμή τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο στη New England Journal of Medicine.

Η Moderna δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της εάν η μείωση της αποτελεσματικότητας συνδέεται – ή όχι – με τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού που έχουν ταυτοποιηθεί.

Εργάζεται πάνω σε δύο νεότερες εκδοχές του εμβολίου της, ειδικά τροποποιημένες για να αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές του νέου κορονοϊού, και τα αποτελέσματα δοκιμών σε ποντίκια – τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους – χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά.

«Τα νέα προκλινικά δεδομένα για τα υποψήφια εμβόλιά μας συγκεκριμένα για τις παραλλαγές (του νέου κορονοϊού) μας δίνουν εμπιστοσύνη στη δυνατότητά μας να προλάβουμε την εμφάνιση νέων παραλλαγών», σχολίασε με ικανοποίηση ο Στεφάν Μπανσέλ, ο Γάλλος στο τιμόνι της Moderna.

Advertisement
MEGA

Μέχρι τη 12η Απριλίου, η Moderna λέει πως είχε παραδώσει 132 εκατ. δόσεις του εμβολίου της σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατ. στις ΗΠΑ.

Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει 100 εκατ. επιπλέον δόσεις στις ΗΠΑ ως τα τέλη του Μαΐου και άλλες 100 εκατ. δόσεις ως τα τέλη Ιουνίου.

Η κλινική δοκιμή της σε εφήβους ηλικίας 12 ως 17 ετών μετράει περίπου 3.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της δοκιμής της σε παιδιά ηλικίας 6 ως 11 ετών, στρατολογεί 6.750 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

21/03/26 11:24 πμ

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

GBL-«Μάχη» του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ για την 4η θέση

21/03/26 11:19 πμ

GBL-«Μάχη» του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ για την 4η θέση

Ρογκαβόπουλος: «Πιστεύουμε στην ομάδα, θα βρούμε έναν τρόπο και θα τα καταφέρουμε»

21/03/26 11:09 πμ

Ρογκαβόπουλος: «Νομίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο στο τέλος και θα τα καταφέρουμε»

Αποθέωση «Marca» σε Γιόβιτς: «Θεός στον Όλυμπο»

21/03/26 10:49 πμ

Αποθέωση «Marca» σε Γιόβιτς: «Θεός στον Όλυμπο»

M.O: Σούπερ Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ντε Μινόρ πέρασε στον 3ο γύρο και επιστρέφει στο τοπ-50

21/03/26 10:47 πμ

M.O: Σούπερ Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ντε Μινόρ πέρασε στον 3ο γύρο και επιστρέφει στο τοπ-50

«Θέατρο της Κούκλας». Όταν η τέχνη γίνεται οικογενειακή υπόθεση

21/03/26 8:39 πμ

«Θέατρο της Κούκλας». Όταν η τέχνη γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ

21/03/26 8:34 πμ

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ

Ψηφιακή ασπίδα για τους ανήλικους: Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, υλοποιεί επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet

21/03/26 8:28 πμ

Ψηφιακή ασπίδα για τους ανήλικους: Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, υλοποιεί επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet

Μυτιλήνη: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι τυροκομικές μονάδες της Λέσβου-Αδιάθετες καθημερινά μεγάλες ποσότητες γάλακτος

21/03/26 8:21 πμ

Μυτιλήνη: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι τυροκομικές μονάδες της Λέσβου – Αδιάθετες καθημερινά μεγάλες ποσότητες γάλακτος

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του "Ορφέα"

21/03/26 12:04 πμ

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του “Ορφέα” – video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

20/03/26 11:37 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

20/03/26 11:35 μμ

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο