Εισήγηση για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, πραγματοποίησε στο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Εισήγηση για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, πραγματοποίησε στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Advertisement
 

Αντίστοιχα ζητήματα έχουν συζητηθεί άλλες έξι φορές σε Υπουργικά Συμβούλια και σήμερα ο κ. Καραμανλής πρότεινε ένα συμπληρωματικό κατάλογο, που αφορά σε οδικά έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς κι ένα – κτηριακό – από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Ο κ. Καραμανλής εισηγήθηκε ειδικότερα την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α, των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, που αφορούν στην εκτέλεση επτά οδικών έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

1.     Τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

2.     Τον Αυτοκινητόδρομο Ιόνιας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, τον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι τα Σκάρφεια στον Μαλιακό, καθώς και του Συνδετήριου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα.

3.     Τον Αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. 

4.     Τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ) στο τμήμα του Μαλιακός – Κλειδί.

Advertisement
Family Kitchen

5.     Τον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, και

6.     Τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και των Οδικών του Συνδέσεων

7.     Τη βελτίωση της 9ης Εθνικής Οδού, στο τμήμα της Παράκαμψης της Γιάλοβας στη Μεσσηνία. Ο κ. Καραμανλής τόνισε τη γενικότερη σημασία του τελευταίου αυτού έργου για την οικονομία της χώρας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς κι όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού όπως επισήμανε το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, λόγω της έντονης τουριστικής ανάπτυξης και της ιδιαίτερης προβολής της περιοχής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εισηγήθηκε επίσης για την ανέγερση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Συκεών του Δήμου Νεάπολης Συκεών.  Η κατασκευή της ανωτέρω Σχολικής Μονάδας αποτελεί στρατηγικής σημασίας, εμβληματικό έργο εκπαιδευτικής υποδομής, καθώς η κατασκευή και η λειτουργία του θα δώσει πραγματική ανάσα στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κεντρική και Βόρεια Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα στερείται παρόμοιου σχολικού συγκροτήματος.

Το έργο έχει υπαχθεί στο ν. 3389 του 2005 «Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία 17 Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΣΔΙΤ» και τυχόν καθυστερήσεις μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ολοκλήρωση της Β’ φάσης του διαγωνισμού ΣΔΙΤ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

06/12/25 1:52 μμ

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη - Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

06/12/25 1:43 μμ

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη – Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες - Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

06/12/25 1:38 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες – Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

06/12/25 1:25 μμ

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

06/12/25 1:20 μμ

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες – Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

06/12/25 1:16 μμ

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

06/12/25 1:14 μμ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

Ηλίας Βαλάσης: Δαγκώνω χωρίς να γαβγίσω, έχω αλλάξει συμπεριφορά λόγω των πολλών θανάτων γύρω μου

06/12/25 1:04 μμ

Ηλίας Βαλάσης: Δαγκώνω χωρίς να γαβγίσω, έχω αλλάξει συμπεριφορά λόγω των πολλών θανάτων γύρω μου

Σ. Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

06/12/25 12:57 μμ

Σ. Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Η λύση έρχεται μόνο στο τραπέζι του διαλόγου

06/12/25 12:45 μμ

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Η λύση έρχεται μόνο στο τραπέζι του διαλόγου

Νοσοκομειακοί Ιατροί Σερρών σε αγρότες: Μαζί σας μέχρι τέλους

06/12/25 12:41 μμ

Νοσοκομειακοί Ιατροί Σερρών σε αγρότες: Μαζί σας μέχρι τέλους

Γιώργος Κώτσηρας: Αξιοποιούμε τον κοινωφελή πλούτο της χώρας και λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας

06/12/25 12:36 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Αξιοποιούμε τον κοινωφελή πλούτο της χώρας και λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας