Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τη διοίκηση και τα στελέχη του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά. Ο CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου ... Περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή η είσοδος του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Epiloges Team

Epiloges Team

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τη διοίκηση και τα στελέχη του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά.

Ο CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γ. Κοντόπουλος επεσήμανε ότι η είσοδος του ΔΑΑ στη χρηματιστηριακή αγορά είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία και το Χ.Α. και την ελληνική οικονομία, αλλά αποτελεί και μήνυμα για την επενδυτική δυναμική της Ελλάδος. Πρόσθεσε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση των τελευταίων 18 ετών, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ιωάννης Παράσχης, CEO του ΔΑΑ κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, τονίζοντας ότι η είσοδος του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ορόσημο, στην πορεία του από το 1996 που ξεκίνησε από μηδενική βάση με την σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Πρόσθεσε ότι το ΔΑΑ θα παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, δημιουργώντας αξία στους μετόχους του και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την είσοδο του ΔΑΑ στο Χ.Α. ως μεγάλη επιτυχία, τόσο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ως μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας.

Τόνισε ότι το δημόσιο θα εισπράξει 785 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του ΔΑΑ και μίας σειράς άλλων αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Αττική Οδός κ.α.) αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία που προσελκύει επενδύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη, αποφέροντας οφέλη προς όλους και κυρίως στους ασθενέστερους πολίτες.

Αναφέρθηκε, επίσης στα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της χρηματιστηριακής αγοράς με τη μείωση του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών και του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της κεφαλαιαγοράς.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και αποκτά εξωστρέφεια, στηριζόμενη στις επενδύσεις. Το ύψος των προσφορών και το τίμημα αποτυπώνουν την αναπτυξιακή πορεία του ΔΑΑ, την στρατηγική του σημασία για την Ελλάδα και την ενίσχυση της θέσης της χώρας μας.

Advertisement
MEGA

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δ. Πολίτης επεσήμανε την υψηλή αξία που υπάρχει στο ΔΑΑ, τονίζοντας ότι η μεγάλη επιτυχία της δημόσιας προσφοράς οφείλεται στην ποιότητα της εταιρείας και στο άξιο management.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Kεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου, επισήμανε ότι η εισαγωγή του ΔΑΑ αναβαθμίζει την ελληνική κεφαλαιαγορά, και θα αποτελέσει αρχή για είσοδο στο Χ.Α. και άλλων εταιρειών αναλόγου μεγέθους.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πρόσφατη δημόσια εγγραφή προσέλκυσε προσφορές που ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 12 φορές. Τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς ανήλθαν σε 784,7 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαινιάστηκε από τη Λ. Μενδώνη το Ηχογραφικό Κέντρο και Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας στο ΜΜΘ

10/03/26 10:54 μμ

Εγκαινιάστηκε από τη Λ. Μενδώνη το Ηχογραφικό Κέντρο και Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας στο ΜΜΘ

Η ΡΑΑΕΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με Ημερίδα για την Ισότητα

10/03/26 10:29 μμ

Η ΡΑΑΕΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με Ημερίδα για την Ισότητα

Μεγάλη συζήτηση για τις αναβολές των αγώνων της Μπόντο/Γκλιμτ λόγω Champions League

10/03/26 10:27 μμ

Μεγάλη συζήτηση για τις αναβολές των αγώνων της Μπόντο/Γκλιμτ λόγω Champions League

ΟΠΕΚΕΠΕ-Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σκάει στα μούτρα της κυβέρνησης το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο

10/03/26 10:26 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σκάει στα μούτρα της κυβέρνησης το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο

Γεννήθηκαν οι πρώτοι μαυρογύπες σε τεχνητές φωλιές στο δάσος της Δαδιάς

10/03/26 10:02 μμ

Γεννήθηκαν οι πρώτοι μαυρογύπες σε τεχνητές φωλιές στο δάσος της Δαδιάς

Κ. Χατζηδάκης: Αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αισχροκέρδεια - Οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον

10/03/26 9:55 μμ

Κ. Χατζηδάκης: Αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αισχροκέρδεια

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό που κάνει τις τηγανητές πατάτες και τραγανές και πιο υγιεινές

10/03/26 9:54 μμ

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό που κάνει τις τηγανητές πατάτες και τραγανές και πιο υγιεινές

Forbes: Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

10/03/26 9:33 μμ

Forbes: Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Η ιστορική ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» συμπληρώνει 100 χρόνια

10/03/26 9:35 μμ

Η ιστορική ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» συμπληρώνει 100 χρόνια

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο μεταξύ των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

10/03/26 9:26 μμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά κάτω των 16

10/03/26 9:25 μμ

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν την απαγόρευση των social media για τα παιδιά κάτω των 16 ετών

Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης

10/03/26 9:20 μμ

Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης