Μια από τις γυναικοκτονίες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη αναβιώνει αυτές τις μέρες στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ροδόπη. Πρόκειται για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μια από τις γυναικοκτονίες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη αναβιώνει αυτές τις μέρες στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ροδόπη. Πρόκειται για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού Αΐντα από τον 55χρονο σύζυγό της στην Καβάλα, τον περασμένο Μάιο που «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα.

Advertisement
 

Το έγκλημα είχε καταγραφεί, μάλιστα, σε βιντεο απο κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Ο συζυγοκτόνος, ο οποίος στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα των παιδιών του όταν του ζήτησε να χωρίσουν και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, παρουσιάστηκε στην απολογία του με ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο. Κατά την απολογία του είχε ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα λέγοντας “όταν μου είπε ότι χωρίζουμε, θυμήθηκα τον χωρισμό των γονιών μου που είχα ζήσει σαν παιδί κι ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα”» είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντα, Μανώλης Βονικάκης.

Τι είχε πει όταν συνελήφθη

Ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία είχ πει: «Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι “θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

Οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν το χρονικό του μαρτυρίου της 43χρονης

Οι κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου κατέγραψαν την προσπάθεια του καθ’ ομολογίαν δράστη να πλησιάσει τη γυναίκα για να τη φιλήσει, τον τρόπο που ήθελε να την φοβίσει δείχνοντας τα μπράτσα του και αμέσως μετά, όταν ήδη είχε βάψει τα χέρια του με αίμα, να σέρνει τη σορό της 43χρονης και να σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του.

5 Μαϊου ώρα 14.18 το μεσημέρι. Ο 55χρονος έχει μπει στο φαρμακείο και στέκεται απέναντι από την Άιντα. Δύο λεπτά αργότερα φαίνεται η γυναίκα να συζητάει με εκείνον σε έντονο ύφος. Στη συνέχεια ο δράστης την αρπάζει από το μπράτσο, με τις κινήσεις των χεριών του να μαρτυρούν τις απειλητικές του διαθέσεις. Η 43χρονη δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα για να απομακρυνθεί.

Advertisement
MEGA

Σε αυτό το σημείο ο μετέπειτα δράστης βγάζει το μπουφάν του και λίγα δευτερόλεπτα μετά της δείχνει τα μπράτσα του. Πλησιάζει την αδικοχαμένη Αΐντα, προσπαθεί να τη φιλήσει και εκείνη τον απωθεί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της γυναίκας έχει ξεκινήσει.

Τρία λεπτά από την στιγμή που τους είδαμε για πρώτη φορά να συζητούν, η Αΐντα προσπαθεί να πάρει τα χέρια του από πάνω της. Να του δώσει να καταλάβει πως έχει πάρει την απόφασή της να χωρίσουν, με τον ίδιο να μην κάνει πίσω. Η 43χρονη ξεσπάει σε κλάματα σε αυτό το σημείο, αλλά ο άνθρωπος που κάποτε παντρεύτηκε είχε πάει εκείνη τη μέρα στο φαρμακείο αποφασισμένος για όλα.

Ο δράστης μαζί με την Αΐντα πήγαν στη συνέχεια για καφέ και επέστρεψαν στο φαρμακείο μαζί. Στις 16.15 η 43χρονη κρύβει σε συρτάρι τα κλειδιά του φαρμακείου καθώς φοβόταν ότι ο 55χρονος θα την κλείδωνε μέσα και 14 λεπτά μετά, στις 16.29 το απόγευμα τους βλέπουμε μαζί, με τον ίδιο να τρώει σοκολάτα και το θύμα μπροστά του.

Advertisement
ΔΕΗ

Όταν η γυναίκα πηγαίνει προς το δωμάτιο του φαρμακείου, ο 55χρονος την ακολουθεί και την σκοτώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως το μυαλό του θόλωσε από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι εικόνες όμως δείχνουν το σχέδιο και την αποφασιστικότητά του από την πρώτη στιγμή. Ο 55χρονος δε θέλησε να αναφερθεί στη σκηνή του εγκλήματος. Στα όσα έγιναν στις 16.39 εκείνο το απόγευμα, όταν επιτέθηκε και έπνιξε την 43χρονη.

Η άτυχη γυναίκα εκείνη την ημέρα ήταν αδύνατον να γλιτώσει. Όσες προσπάθειες και αν έκανε να τον ηρεμήσει και να ξεφύγει, όσο και αν έκλαψε μπροστά του, το φρικτό τέλος της ζωής της, ήταν αναπόφευκτο, με το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου της ,να αποκαλύπτει καρέ καρέ το χρονικό του μαρτυρίου της.

Ο συζυγοκτόνος ζήτησε από την υπάλληλο τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου

Αφού έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο, ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά.Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία», είχε δηλώσει η υπάλληλος του φαρμακείου για την ημέρα της δολοφονίας.

Δείτε βίντεο: Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα – Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

06/10/25 9:43 μμ

Ελαιόλαδο: Τι σημαίνει «εξαιρετικό παρθένο», τι «παρθένο» και τι «εξευγενισμένο»;

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

06/10/25 10:02 μμ

Ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Αποθηκεύετε και ταψιά και ταψιά στο φούρνο; Είναι μεγάλο λάθος

06/10/25 9:40 μμ

Αποθηκεύετε ταψιά και κατσαρόλες στον φούρνο; Δείτε γιατί είναι λάθος

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

06/10/25 9:52 μμ

Το ΟΑΚΑ σε δράση: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

06/10/25 9:51 μμ

Μητρώο Πιστοποιημένων Μηχανικών Κτηματολογίου: Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Κτηματολογίου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, με φυσικό τρόπο

06/10/25 9:38 μμ

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα με φυσικό τρόπο