Την Παρασκευή το πρωί μέσα και έξω από το δικαστήριο ο κόσμος ήταν πολύς. Οι περισσότεροι απολυμένοι των Πετρελαίων, σύμφωνα με το proininews.gr. Επρόκειτο να δικαστεί υπόθεση τους, στο ποινικό ... Περισσότερα

δικαστήριο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την Παρασκευή το πρωί μέσα και έξω από το δικαστήριο ο κόσμος ήταν πολύς.

Οι περισσότεροι απολυμένοι των Πετρελαίων, σύμφωνα με το proininews.gr. Επρόκειτο να δικαστεί υπόθεση τους, στο ποινικό της μέρος. Δόθηκε τελικά αναβολή λόγω δικαιολογημένης απουσίας ενός εκ των εμπλεκόμενων δικηγόρων. Οι απολυμένοι αποχώρησαν από το δικαστήριο γρήγορα αλλά τις επόμενες μέρες θα ξανάρθουν λόγω εκδίκασης μιας ακόμη αγωγής τους.

Την ίδια μέρα υπήρξε ταυτόχρονη συνεδρίαση και του Μονομελούς και του Τριμελούς. Ξεχωρίζουν αυτές που αν και απλές, καθημερινές και συνηθισμένες έφθασαν στο σημείο να απασχολούν το δικαστήριο (το Μονομελές) για αρκετή ώρα. Ειδικά η υπόθεση με τα καρύδια!

Τον Σεπτέμβρη του 2019 σε χωριό του Δήμου Παγγαίου αγρότης έπιασε επ΄αυτοφώρω συνταξιούχο να κλέβει καρύδια από δέντρο. Το δέντρο ήταν στο χωράφι του αγρότη. Αυτός οδήγησε το δράστη στο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Και κάπως έτσι η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του δικαστηρίου. Η ποσότητα των καρυδιών αναφέρθηκε ότι ήταν περίπου 100 κιλά. Βρέθηκαν μέσα σε κουβά.

Καταθέτοντας ο αγρότης διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή πολύ συχνά η παραγωγή του γίνεται αντικείμενο κλοπής. Υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος του πρότεινε να τον αποζημιώσει με ποσό 500 ευρώ. Αρκεί να αποσύρει τη μήνυση. Αρνήθηκε γιατί όπως είπε κάποτε πρέπει να υπάρξει ποινή και παραδειγματισμός όσων κλέβουν αγροτικά προϊόντα κτλ από αγροτικές εκτάσεις. Σημειώνουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει σπίτι δίπλα στο χωράφι και στις καρυδιές κι είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (πρώην αστυνομικός όπως αναφέρθηκε). Απουσίαζε. «Απουσιάζει όχι γιατί δεν σέβεται το δικαστήριο. Απουσιάζει λόγω της ντροπής που νιώθει. Να είναι κατηγορούμενος ως κλέφτης για έναν κουβά καρύδια» είπε η συνήγορος του. Υποστήριξε επίσης ότι ο πελάτης της πίστευε ότι η καρυδιά είναι άλλου ιδιοκτήτη, με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις. Δυστυχώς, είπε η συνήγορος, η καρυδιά ήταν στο σύνορο των ιδιοκτησιών. Ήταν σε πλάνη ο πελάτης μου, κατέληξε.

Advertisement
MEGA

Κι ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε αθώωση λόγω πλάνης, ο πρόεδρος καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή. Μετατρέποντας την κατηγορία από κλοπή σε απόπειρα κλοπής.

Η κλοπή κατσαρόλα της γιαγιάς

Το Φθινόπωρο του 2018 κάτοικος Νέας Καρβάλης δέχθηκε επίσκεψη σπίτι του από ιδιώτη που διόρθωνε διάφορα αντικείμενα. Ο πολίτης τον εμπιστεύτηκε. Του έδωσε να συντηρήσει και να επισκευάσει μια κατσαρόλα (του 19ου αιώνα όπως ειπώθηκε), μια κανάτα και ένα ανθοδοχείο. Όλα μπρούτζινα. Συμφωνήθηκε αμοιβή 70 ευρώ. Ο τεχνίτης και κατηγορούμενος έλαβε προκαταβολή 30 ευρώ. Μετά από καιρό επέστρεψε την κανάτα και το ανθοδοχείο αλλά όχι την κατσαρόλα. Αξίας, όπως είπε ο μηνυτής. Στην επιστροφή των δύο αντικειμένων ο κάτοικος της Νέας Καρβάλης πλήρωσε ακόμη 40 ευρώ. Και περίμενε την κατσαρόλα. Διορθωμένη. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Η κατσαρόλα- κι εγώ δεν το ήξερα- ήταν αξίας. Ακόμη και 600 ευρώ κάνει στο διαδίκτυο. Ήταν της γιαγιάς μου, κατασκευασμένη τον 19ο αιώνα» είπε στην κατάθεση του. Ο Εισαγγελέας δεν πείσθηκε. Πρότεινε την αθώωση του κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή.

*Επιχείρηση εστίασης στην Καβάλα που σχετικά πρόσφατα διέκοψε τη λειτουργία της, κατηγορούνταν σε 4 υποθέσεις του ίδιου δικαστηρίου για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Η υπεύθυνη αθωώθηκε. Υποστήριξε ότι αναγκάστηκε λόγω των πολλών μηνύσεων να κλείσει το κατάστημα. Κι όπως είπε όλες οι καταγγελίες γίνονταν από ανταγωνιστή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video