Τραγική η ιστορία πίσω από τον θάνατο του βρέφους στην Καβάλα – Η μητέρα παρά τα οικονομικά της προβλήματα μεγάλωνε μόνη της δύο παιδιά Από αναρρόφηση πέθανε το 20 ημερών ... Περισσότερα

Καβάλα: «Πέθανε από αναρρόφηση στην αγκαλιά της μητέρας του» λέει ο θείος του βρέφους

Epiloges Press

Epiloges Press

Τραγική η ιστορία πίσω από τον θάνατο του βρέφους στην Καβάλα – Η μητέρα παρά τα οικονομικά της προβλήματα μεγάλωνε μόνη της δύο παιδιά

Από αναρρόφηση πέθανε το 20 ημερών βρέφος το πρωί του Σαββάτου στο Κρυονέρι Καβάλας, σύμφωνα με τον αδελφό της μητέρας που μόλις ενημερώθηκε για την τραγική είδηση έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως περιγράφει ο θείος του παιδιού, η μητέρα είπε στην οικογένειά της πως τάισε το βρέφος στις 6 το πρωί και ξάπλωσε για να κοιμηθεί έχοντας το αγοράκι στην αγκαλιά της.

«Δύο ώρες αργότερα, που ξύπνησε, ήταν νεκρό δίπλα της», αναφέρει στο protothema.gr ο αδελφός της μητέρας, μη μπορώντας να πιστέψει την ασύλληπτη τραγωδία. «Φώναζε και έτρεξε να βρει τον πατέρας μας. Όταν το πήρε στην αγκαλιά του, το μωρό ήταν παγωμένο και η αδελφή μου κατέρρευσε. Μας ενημέρωσαν ότι το μωρό έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του», σημειώνει.

Το βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αγνώστου πατρός. Η γυναίκα φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών της στο Κρυονέρι Καβάλας και το βρέφος διακομίστηκε από εκεί χωρίς τις αισθήσεις του, στις 08:40, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Κρηνίδων.

 Η μητέρα μεγάλωνε μόνη της δύο παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ThessToday.gr, το 20 ημερών βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της 20χρονης μητέρας, η οποία παρά τα οικονομικά της προβλήματα αναγκαζόταν να τα μεγαλώσει μόνη της.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος ξετύλιξε την ιστορία πίσω από την τραγωδία και παράλληλα υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Τοπικής Διοίκησης προς την οικογένεια.

Advertisement
Babis

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου (6/5). Η μητέρα, ελληνοποντιακής καταγωγής, τάισε το μωρό της στις 6 το πρωί και δύο ώρες αργότερα το εντόπισε παγωμένο. Ενημέρωσε τον πατέρα της -μένουν στο ίδιο σπίτι- και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό, ωστόσο λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους.

Το πρώτο παιδί είναι ηλικίας δύο ετών και η 20χρονη το απέκτησε από την σχέση της με έναν άνδρα. Ωστόσο, πριν από τέσσερις μήνες, η σχέση αυτή έλαβε οριστικό τέλος. Έτσι, η μητέρα αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Καβάλας στο χωριό Κρυονέρι, όπου την φιλοξενούσαν οι γονείς της το τελευταίο διάστημα.

«Βοηθούσε η μητέρα της όσο μπορούσε», ανέφερε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Πριονίδης, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι, τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Θα στηρίξουμε τη μητέρα με ό,τι χρειαστεί. Έχω επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο, ο οποίος μου μετέφερε πως ό,τι χρειαστούν να μας το πουν και από την πλευρά του δήμου αλλά και από τη δική μας, ως Τοπικής Διοίκησης», σημείωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εκδοχή για τον θάνατο του παιδιού είναι να έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του, ωστόσο, την Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης που θα λύσουν το «μυστήριο» με τον αιφνίδιο χαμό του.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στην 57χρονη που δάγκωσε στο αφτί τον σύντροφό της και έκοψε κομμάτι

04/02/26 1:06 μμ

Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στην 57χρονη που δάγκωσε στο αφτί τον σύντροφό της και έκοψε κομμάτι

Με μουσική, παραδοσιακά έθιμα και δράσεις για παιδιά η Αθηναϊκή Αποκριά

04/02/26 1:02 μμ

Με μουσική, παραδοσιακά έθιμα και δράσεις για παιδιά η Αθηναϊκή Αποκριά

AtmoHub: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσει από σήμερα την Ελλάδα

04/02/26 12:56 μμ

AtmoHub: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσει από σήμερα την Ελλάδα

Χίος: Οι χειρισμοί του νοσοκομείου στην κρίση με τους μετανάστες

04/02/26 12:48 μμ

Χίος: Οι χειρισμοί του νοσοκομείου στην κρίση με τους μετανάστες

Γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού μιλούν για την εμπειρία τους σε ημερίδα που διοργανώνει το «Αλμα Ζωής»

04/02/26 12:46 μμ

Γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού μιλούν για την εμπειρία τους σε ημερίδα που διοργανώνει το «Αλμα Ζωής»

Στα Κομνηνά του Νέστου η ζωή έχει γεύση μέλισσας, δημιουργίας και αγάπης

04/02/26 12:42 μμ

Ξάνθη: Στα Κομνηνά του Νέστου η ζωή έχει γεύση μέλισσας, δημιουργίας και αγάπης

ΑΠΘ: Πρασινίζει το campus με 500 νέα δέντρα - Κερασιές θα ανθίζουν στον χώρο

04/02/26 12:40 μμ

ΑΠΘ: Πρασινίζει το campus με 500 νέα δέντρα – Κερασιές θα ανθίζουν στον χώρο

Βρετανία: Ο Άντριου εγκατέλειψε το Ουίνδσορ μέσα στη νύχτα μετά τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Έπστιν

04/02/26 12:29 μμ

Βρετανία: Ο Άντριου εγκατέλειψε το Ουίνδσορ μέσα στη νύχτα μετά τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Έπστιν

ΕΕΤΤ: Απόσυρση παιχνιδιού με τηλεχειριστήριο JINXIANGHUANG 2629-T14B

04/02/26 12:39 μμ

ΕΕΤΤ: Απόσυρση παιχνιδιού με τηλεχειριστήριο JINXIANGHUANG 2629-T14B

ΑΑΔΕ: Εντόπισε εικονικά τιμολόγια 720 εκατ. ευρώ από 147 επιχειρήσεις

04/02/26 12:24 μμ

ΑΑΔΕ: Εντόπισε εικονικά τιμολόγια 720 εκατ. ευρώ από 147 επιχειρήσεις

Στην Ολομέλεια το ν/σ για τη νόμιμη μετανάστευση - Οι βασικές του προβλέψεις

04/02/26 12:36 μμ

Στην Ολομέλεια το ν/σ για τη νόμιμη μετανάστευση – Οι βασικές του προβλέψεις

Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης

04/02/26 12:35 μμ

Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης