Από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία real estate που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα ... Περισσότερα

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή για τους λογαριασμούς στον Παναμά

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία real estate που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.

Advertisement
 

Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

Δέσμευση περιουσίας

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε πριν από λίγο τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καιλή μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).
Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, k.λπ.).
Να θυμίσουμε ότι η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir». Στην ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Βρυξελλών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τονίζει ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Ζοζέπ Μπορέλ: Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διαφθορά είναι «πολύ ανησυχητική»

Advertisement

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο που πλήττει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων. Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τη σχέση με το Κατάρ, αλλά και σχετικά με τις συνέπειες, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι δεν είναι «δικαστής».
«Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισήμανε.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή τις αντιπροσωπείες.
«Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Η έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «βλαπτική», λέει ο ιρλανδός ΥΠΕΞ Κόβενι

Η απόφαση του Βελγίου να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων προσώπων ότι δέχθηκαν χρήματα και δώρα από κράτος του Κόλπου για να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «είναι βλαπτική» για το θεσμό, δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
«Είναι βλαπτική. Πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως», δήλωσε ο Κόβενι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
«Είναι ένα σκάνδαλο σχετικά με το οποίο χρειάζεται να φέρουμε στο φως την αλήθεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

25/10/25 8:15 μμ

Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

25/10/25 8:08 μμ

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

25/10/25 8:02 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι - Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας

25/10/25 8:03 μμ

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι – Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας