«Η απουσία της Ευρώπης στη Λιβύη είναι εξαιρετικά ανησυχητική»     «Είναι θετική εξέλιξη. Έσπασε ο πάγος που είχε καλλιεργήσει ο Ερντογάν, με τις γνωστές δηλώσεις του, όλο το προηγούμενο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η απουσία της Ευρώπης στη Λιβύη είναι εξαιρετικά ανησυχητική»

 

 

«Είναι θετική εξέλιξη. Έσπασε ο πάγος που είχε καλλιεργήσει ο Ερντογάν, με τις γνωστές δηλώσεις του, όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ο δίαυλος επικοινωνίας.

Η ελληνοτουρκική σχέση έρχεται από το μακρινό παρελθόν και θα πάει στο μακρινό μέλλον και βεβαίως οι ηγεσίες των δύο χωρών πρέπει να συνομιλούν», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο fm», ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα ο κ. Καιρίδης, ανέφερε πως είναι θετικό διότι «υπήρξε ενδιαφέρον τόσο της γερμανικής κυβέρνησης, όσο και της Αμερικής. Είναι θετικό να υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον και το ελληνοτουρκικό ζήτημα να μην παραμείνει μόνο διμερές, αλλά και ένα ευρύτερο διεθνές ζήτημα. Ωστόσο το τι θα σημάνει, θα φανεί στην πορεία, εάν πρόκειται δηλαδή για έναν τακτικό ελιγμό της Άγκυρας ή για κάτι πιο ουσιαστικό».

 

Advertisement
MEGA

«Το δικό μας επιχείρημα είναι ένα και είναι απλό, το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «αυτό που ζητάμε από την Ευρώπη, είναι για το καλό και το συμφέρον της Ευρώπης όχι μόνο της Ελλάδας.

Εάν η Ευρώπη δεν έχει πολιτική παρουσία και ρόλο στη Λιβύη, τότε για ποια Ευρώπη μιλάμε.

Η Λιβύη είναι η αυλή της Ευρώπης η πύλη προς την Ευρώπη, είναι η χώρα που μπορεί να αποσταθεροποιήσει ευρύτερα τον ανατολικό κόσμο και όλο το νότιο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης και κατά συνέπεια η απουσία της Ευρώπης είναι εξαιρετικά ανησυχητική».

«Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα, κρατά ένα μεγάλο καρότο και ένα μεγάλο μαστίγιο» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και διευκρίνισε πως «στους Τούρκους λέμε ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε οικονομικά με το εσωτερικό προσφυγικό πρόβλημα, με την ανανέωση της τελωνειακής ένωσης, να βοηθήσουμε με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς στον τουρισμό, αλλά αυτά στο πνεύμα της καλής γειτονίας, χωρίς τους γνωστούς τυχοδιωκτισμούς, διαφορετικά υπάρχει και μαστίγιο το οποίο βεβαίως και έχει και οικονομικές κυρώσεις».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video