Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης την ελληνική επικράτεια, με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια σχεδόν στο σύνολο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης την ελληνική επικράτεια, με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

 

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα υπάρξει βελτίωση. Για σήμερα Τετάρτη, πάντως, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο περιμένουμε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 17 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα των Κυθήρων και το Δυτικό Κρητικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το βράδυ σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

 

Καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Advertisement
Babis

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα Αιγαίο από το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

 

Χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές την Παρασκευή

 

Την Παρασκευή αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7, και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τιμά τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Σταματίου με την παράσταση «Μια Παράξενη Σερενάτα»

03/03/26 11:55 μμ

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τιμά τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Σταματίου με την παράσταση «Μια Παράξενη Σερενάτα»

ΝΟΕΣ Σερρών: Ο Χ.Δούκας και ο Αθ. Γλαβίνας την Παρασκευή στις Σέρρες

03/03/26 11:48 μμ

ΝΟΕΣ Σερρών: Ο Χ.Δούκας και ο Αθ. Γλαβίνας την Παρασκευή στις Σέρρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Μαρτίου

03/03/26 11:41 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Μαρτίου

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

03/03/26 11:36 μμ

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

Ψηφιακή εκπαίδευση και ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία

03/03/26 11:32 μμ

Ψηφιακή εκπαίδευση και ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία

ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

03/03/26 11:25 μμ

ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

Σταύρος Παπασταύρου: «Επιβεβαιώσαμε ότι στη χώρα μας υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού - Η ενεργειακή ασφάλεια συνιστά εθνική ασφάλεια»

03/03/26 11:16 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Επιβεβαιώσαμε ότι στη χώρα μας υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού – Η ενεργειακή ασφάλεια συνιστά εθνική ασφάλεια»

Συνάντηση για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Orienteering Κωφών 2026 στις Σέρρες

03/03/26 11:12 μμ

Συνάντηση για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Orienteering Κωφών 2026 στις Σέρρες

Με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις το Aristotle Innovation Forum μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας

03/03/26 10:53 μμ

Με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις το Aristotle Innovation Forum μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας

9ο Prodexpo North: Η Χαλκιδική εισέρχεται δυναμικά σε μια νέα «χρυσή εποχή» για τον τουρισμό της

03/03/26 10:52 μμ

9ο Prodexpo North: Η Χαλκιδική εισέρχεται δυναμικά σε μια νέα «χρυσή εποχή» για τον τουρισμό της

Ανακαλύφθηκαν 34 ρωμαϊκοί τάφοι και κατακόμβες – Η ελληνική επιγραφή στην πόλη που πέθανε ο Οβίδιος

03/03/26 10:50 μμ

Ανακαλύφθηκαν 34 ρωμαϊκοί τάφοι και κατακόμβες – Η ελληνική επιγραφή στην πόλη που πέθανε ο Οβίδιος

Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Μαζί στη Γιορτή», στο Γαλαξίδι και στη Φωκίδα - Έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής στις 30/4

03/03/26 10:46 μμ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Μαζί στη Γιορτή»