Σε κλοιό καύσωνα για τρίτη ημέρα βρίσκεται η χώρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει κατά τόπους ακόμη και τους 42 βαθμούς κελσίου. Ο καιρός χαρακτηρίζεται από αφόρητη είναι η ζέστη ... Περισσότερα

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Η πρόγνωση έως το Σάββατο

Epilogestv

Epilogestv

Σε κλοιό καύσωνα για τρίτη ημέρα βρίσκεται η χώρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει κατά τόπους ακόμη και τους 42 βαθμούς κελσίου. Ο καιρός χαρακτηρίζεται από αφόρητη είναι η ζέστη στα αστικά κέντρα, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για κατηγορίες εργαζομένων. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 41,3 βαθμούς, στη Στυλίδα 41,1 και στο Κορωπί 40,3.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και συστήνεται στους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο, Τετάρτη 09/07 είναι στο κόκκινο τα τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου και στην Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών τους ενισχυμένους ανέμους.

Καθώς ο καύσωνας σαρώνει τη χώρα, πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στις παραλίες της Ελλάδας αναζητώντας λίγη δροσιά και ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι ακτές γεμίζουν με οικογένειες, παρέες και τουρίστες που απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, μετατρέποντας τις παραλίες σε καταφύγιο από την αποπνικτική ζέστη των πόλεων. Παρά τις δυσκολίες που προκαλεί ο καύσωνας, η θάλασσα προσφέρει μια φυσική διέξοδο, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τουριστική κίνηση και την οικονομία των παραθαλάσσιων περιοχών.

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Η πρόγνωση έως το Σάββατο

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Πρόγνωση Τετάρτης 9/7

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και από το βράδυ στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί όπου θα φτάσουν τοπικά τα 6 και πιθανώς τα 7 μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς και στο Ιόνιο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Η πρόγνωση έως το Σάββατο

Πρόγνωση Πέμπτης 10/7

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Advertisement
MEGA

Πρόγνωση Παρασκευής 11/7

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νοτιοανατολικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Η πρόγνωση έως το Σάββατο

Πρόγνωση Σαββάτου 12/7

Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video