Κακοκαιρία εξπρές χτυπά τη χώρα μας από σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ο καιρός αναμένεται άστατος.  Advertisement   Οι ασθενείς βροχές που σημειώνονται στα δυτικά ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κακοκαιρία εξπρές χτυπά τη χώρα μας από σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ο καιρός αναμένεται άστατος.

 

Advertisement
 

Οι ασθενείς βροχές που σημειώνονται στα δυτικά και βορειοδυτικά από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 14/02, θα ενισχυθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, οπότε αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη συνέχεια και έως τη νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα αυτών να εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά. Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 15/02, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

 

Βαθμιαία και έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής 14/02 έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 15/02.

Advertisement
MEGA

Στην Αττική βροχές αναμένονται από το μεσημέρι της Παρασκευής 14/02 έως και το απόγευμα του Σαββάτου 15/02, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 θα είναι ισχυρές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 7 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη την Παρασκευή 14/02 θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους έως 8 με 9 μποφόρ έως το μεσημέρι του Σαββάτου 15/02. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου 15/02. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 15/02 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξερευνήτρια γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε περπατώντας τη Σαουδική Αραβία

17/12/25 2:09 μμ

Εξερευνήτρια γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε περπατώντας τη Σαουδική Αραβία

Παρουσιάστηκε σε ημερίδα η Γνωσιακή Βάση του Ελληνικού Συστήματος Αναγνώρισης και Πιστοποίησης Μουσείων

17/12/25 2:04 μμ

Παρουσιάστηκε σε ημερίδα η Γνωσιακή Βάση του Ελληνικού Συστήματος Αναγνώρισης και Πιστοποίησης Μουσείων

Το προσωπικό του Λούβρου ψήφισε να παρατείνει την απεργία - Το μουσείο παραμένει κλειστό

17/12/25 1:58 μμ

Το προσωπικό του Λούβρου ψήφισε να παρατείνει την απεργία – Το μουσείο παραμένει κλειστό

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

17/12/25 1:56 μμ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΚΠΟΙΖΩ: Άμεση η ανάγκη προστασίας των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παιδιών, από το μάρκετινγκ των influencers

17/12/25 1:44 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Άμεση η ανάγκη προστασίας των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παιδιών, από το μάρκετινγκ των influencers

Φεστιβάλ Hay: Ο Στίβεν Φράι σε εκστρατεία για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

17/12/25 1:40 μμ

Φεστιβάλ Hay: Ο Στίβεν Φράι σε εκστρατεία για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ.

17/12/25 1:22 μμ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι πληρωμές γίνονται κανονικά

17/12/25 1:10 μμ

Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι πληρωμές γίνονται κανονικά

Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

17/12/25 12:07 μμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος - video

17/12/25 12:03 μμ

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος – video

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - "Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο"

17/12/25 12:02 μμ

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας – “Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο”

17/12/25 12:02 μμ

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών κατά τις εορτές αποφάσισε ο ΟΣΕΘ