Κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, ενώ τα έντονα φαινόμενα παρατηρούνται κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα,

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Epiloges Press

Epiloges Press

Κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες πλήττοντας το σύνολο της χώρας, ενώ τα έντονα φαινόμενα παρατηρούνται κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει η κακοκαιρία, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά μέχρι την Τρίτη.

Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη δυτική Μακεδονία, ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά και Λαγκαδά. Ακόμη, στον Δήμο Χαλκηδόνος κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές κοινότητες Ακροποτάμου, Προχώματος, Βαθυλάκκου, Νέας Μεσημβρίας και Ξηροχωρίου. Στον Δήμο Βόλβης, θα είναι κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Βόλβης. Στη Βέροια ανακοινώθηκε αναστολή λειτουργίας των παρακάτω σχολικών μονάδων: Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων- Δάσκιου- Σφηκιάς, Νηπιαγωγείο Ριζωμάτων, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων, Δημοτικό Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης, Νηπιαγωγείο Τριποτάμου. Επίσης κλειστός θα παραμείνει και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ριζωμάτων. Στον δήμο Νάουσας κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων και των δημοτικών παιδικών σταθμών. Στον δήμο Έδεσσας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Νομό Σερρών θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στους δήμους Σιντικής, Ηράκλειας και Βισαλτίας. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός και το δημοτικό σχολείο της Κοινότητας Ορεινής. Στο Κιλκίς θα μείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ΚΔΑΠ -ΜεΑ Δήμου). Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί και βρεφικοί σταθμοί.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς άξονες της βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από χθες το απόγευμα και μέχρι νεωτέρας, ισχύει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Προχώματος, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Νέας Μεσήμβριας (Δήμου Χαλκηδόνος). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής οδού Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου και της Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Επιπλέον, ισχύει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαυρονερίου – Βαθυλάκου, από έξοδο Βαθυλάκου μέχρι τη διασταύρωση με Παλιού Αγιονερίου (Δήμου Χαλκηδόνος). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Κλειστός είναι και επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Advertisement
MEGA

Στο μεταξύ, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Σερρών, Κιλκίς και Πέλλας, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα εξής σημεία: στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά-Σερρών-Προμαχώνα, από τη διασταύρωση Στρυμονικού έως το ανισόπεδο κόμβο Ριζιανών, από το 25,5ο έως το 81ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέου Πετριτσίου, στην επαρχιακή οδό Πολυκάστρου-Κιλκίς, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Κιλκίς και σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Από τις παραπάνω αποφάσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά σημεία των νομών Ημαθίας (από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας-Σελίου, από το 91,4ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης – μέσω Καστανιάς – έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από το 7ο έως το 17ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας-3/5 Πηγάδια, από το 7ο έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας-Σελίου), Κιλκίς (από το 12ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Λιβαδίων), Πέλλας (από το 87ο έως το 118ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, καθώς και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, από το 2ο έως το 10ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Έδεσσας-Αριδαίας, σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας, εκτός της τοπικής κοινότητας Ριζαρίου) και Χαλκιδικής (από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/03/26 10:29 πμ

Έσπασε το σερί των Λέικερς το Ντιτρόιτ, νέα ήττα για Μπακς

24/03/26 10:15 πμ

«Νέο κύμα πυραύλων» εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ – Τραυματίες στο Τελ Αβίβ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

24/03/26 10:10 πμ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου

24/03/26 10:15 πμ

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου

Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα για απάτη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ

24/03/26 9:54 πμ

Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα για απάτη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ

Στις 29 Μαρτίου ο εορτασμός της μάχης των οχυρών σε Ρούπελ και Ιστίμπεη

24/03/26 9:34 πμ

Στις 29 Μαρτίου ο εορτασμός της μάχης των οχυρών σε Ρούπελ και Ιστίμπεη

Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου της ΓΣΕΕ – Τι δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος

24/03/26 9:29 πμ

Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου της ΓΣΕΕ – Τι δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος

Ερωτοαπαντήσεις για την εξειδίκευση των μέτρων οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

24/03/26 9:25 πμ

Ερωτοαπαντήσεις για την εξειδίκευση των μέτρων οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν μετέχει στον πόλεμο, προστατεύει την κυριαρχία της

24/03/26 9:19 πμ

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν μετέχει στον πόλεμο, προστατεύει την κυριαρχία της

24/03/26 8:58 πμ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι δύναμη δικαίου και ευθύνης - Δεν συζητούμε με κανέναν για την αμυντική μας διάταξη

24/03/26 8:58 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι δύναμη δικαίου και ευθύνης – Δεν συζητούμε με κανέναν για την αμυντική μας διάταξη

16η Παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών: «Μουσικοί από τα Θρανία»

24/03/26 8:54 πμ

Ορφέας Σερρών: 16η Παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών: «Μουσικοί από τα Θρανία»