Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος για τον 15χρονο Δημήτρη, στο Τορίνο της Ιταλίας. Έπειτα από ένα δύσκολο χειρουργείο το οποίο κράτησε 8,5 ώρες, όλα δείχνουν ότι πήγαν καλά. ... Περισσότερα

Καλά νέα για τον 15χρονο Δημήτρη: Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος έπειτα από χειρουργείο 8,5 ωρών

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος για τον 15χρονο Δημήτρη, στο Τορίνο της Ιταλίας. Έπειτα από ένα δύσκολο χειρουργείο το οποίο κράτησε 8,5 ώρες, όλα δείχνουν ότι πήγαν καλά.

Ο δεκαπεντάχρονος μετά το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στη μονάδα του νοσοκομείου καθώς υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, μέχρι το παιδί να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

O15χρονος Δημήτρης μεταφέρθηκε στην Ιταλία για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ που παρουσιάστηκε έπειτα από θερμοπληξία που υπέστη στο Μέτσοβο.

«Πριν από λίγο έμαθα τα ευχάριστα νέα, οι ευχές όλης της Ελλάδος έπιασαν τόπο» τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως υπογράμμισε, η μεταμόσχευση ήπατος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα ο 15χρονος θα είναι πίσω στην Ελλάδα υγιής με την οικογένειά του.

Παράλληλα, συνεχάρη τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που έδωσαν την ψυχή τους για να σωθεί το παιδί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού:

«Πριν από λίγο έμαθα τα ευχάριστα νέα, οι ευχές όλης της Ελλάδος έπιασαν τόπο. Μετά από 8,5 ώρες απολύτως επιτυχημένου χειρουργείου, στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στο Τορίνο της Ιταλίας, ο 15χρονος Δημήτρης σώθηκε! Η μεταμόσχευση ήπατος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα θα είναι πίσω στην Ελλάδα υγιής με την οικογένειά του. Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους του ΕΣΥ, από το ΚΥ Μετσόβου που πρώτο υποδέχθηκε τον Δημήτρη σε κώμα, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα που έκανε τις πρώτες ενέργειες, το ΠΓΝ Ιωαννίνων που τον υποδέχθηκε, το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε με ασφάλεια από τα Ιωάννινα στην Πάτρα στο ΠΓΝ στο Ρίο και μετά στο Τορίνο, αλλά κυρίως την Μονάδα ΜΕΘ Παίδων του Ρίο και τον Διεθυντή κ. Ηλιάδη που έδωσαν την ψυχή τους για να σωθεί αυτό το παιδί. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια και το παιδί σώθηκε. Είμαι ευτυχής και υπερήφανος».

Advertisement
Babis

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, την περασμένη Παρασκευή, είχε πάει βόλτα στο Χαλίκι Ασπροποτάμου όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε, έχοντας υποστεί βαριά θερμοπληξία σε συνδυασμό με τη σοβαρή διαταραχή της ανιδρωσίας με την οποία έχει διαγνωστεί.

Μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, διακομίστηκε χαράματα της περασμένης Δευτέρας στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, έχοντας εκδηλώσει οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Χθες και ενώ η αναζήτηση συμβατού μοσχεύματος ήταν σε εξέλιξη, η κατάσταση της υγείας του είχε σταθεροποιηθεί σημαντικά, γεννώντας ελπίδες στους γιατρούς για τη μάχη που μπορεί να δώσει ο ανήλικος ασθενής τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί εξέτασαν και τη μεταμόσχευση μη συμβατού ήπατος προκειμένου να δώσουν μια ακόμη επιλογή στον ανήλικο ασθενή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

12/09/25 12:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

12/09/25 12:20 μμ

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

12/09/25 12:18 μμ

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

12/09/25 12:11 μμ

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι στεναχωρημένος και αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

12/09/25 12:02 μμ

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

12/09/25 11:57 πμ

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:51 πμ

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:18 πμ

Τραγωδία: Επί 1 χλμ οδηγούσε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 10:56 πμ

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 9:32 πμ

Τι αλλάζει στα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026 για ΙΧ, κατοικίες και σκάφη αναψυχής

Σχολιάστε

4 + επτά =