«Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε κάθε μορφή φασισμού ή ναζισμού», ανέφερε για τη δίκη της Χρυσής αυγής     «Ήταν μια εμβληματική απόφαση. Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε κάθε μορφή φασισμού ή ναζισμού», ανέφερε για τη δίκη της Χρυσής αυγής
 
 
«Ήταν μια εμβληματική απόφαση. Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε κάθε μορφή φασισμού ή ναζισμού» τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ3.
«Αποτελεί δικαίωση της ελληνικής κοινωνίας. Δικαίωση της ίδιας της Δημοκρατίας. Αλλά αποτελεί και δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεπε συστηματικά τους πολίτες να αποκλείσουν από την Βουλή τη Χ.Α -κάτι το οποίο έγινε. Και φθάσαμε στη σημερινή ημέρα κατά την οποία η Δικαιοσύνη επιτελεί άψογα το καθήκον της» προσέθεσε.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στις σημερινές δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι «γεννούν πάρα πολλά ερωτηματικά οι καταγγελίες τις οποίες κάνει».

«Ο κ. Κοντονής δεν ήταν απλώς ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Χρημάτισε ως υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή καθ΄ύλην αρμόδιος για το δικαιικό μας σύστημα και για τον Ποινικό Κώδικα. Οι απαντήσεις πρέπει να έρθουν από τον κ. Τσίπρα και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι οι αλλαγές που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση για τέτοιου είδους εγκλήματα, -π.χ. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- επιφέρουν πολύ χαμηλότερες ποινές.

 
“Οι ποινές είναι πολύ πιο ευνοϊκές”, επισήμανε. Αυτό καταγγέλλει ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ν΄ απαντήσει» τόνισε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ. Ακόμη είπε πως «είναι υποκριτική η στάση την οποία επιδεικνύει τα τελευταία 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά».
Και σημείωσε: «Όταν οι ίδιοι είχαν τη δυνατότητα μέσα απ΄τη νομοθετική τους δραστηριότητα να επιλέξουν αυστηρές ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα, δεν το έκαναν. Και σε πολιτικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρχαν στιγμές κρίσιμες που ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. συνέπλευσαν».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Καλαφάτης «αναφερόμενος στη συσπείρωση που επέδειξαν για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά με την μη ψήφιση του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπενθύμισε τρεις φορές παρών, μαζί χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ». «Μην ξεχνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τη Χ.Α. και στον εκλογικό νόμο όταν υποστήριζε “στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”. Μια σειρά πραγμάτων μας δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ρόλο απολογούμενου και πρέπει να λογοδοτήσει γι΄ αυτό στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ σταθερά και αταλάντευτα και μέσα από συγκεκριμένες πράξεις βρίσκεται απέναντι σε κάθε είδους ακροδεξιά πολιτική ή ρητορική».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

12/09/25 12:18 μμ

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

12/09/25 12:11 μμ

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι στεναχωρημένος και αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

12/09/25 12:02 μμ

Γ. Μαζωνάκης: Βρέθηκε εξάρτημα παρακολούθησης στο σπίτι του – “Είναι αγανακτισμένος” λέει ο δικηγόρος του

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

12/09/25 11:57 πμ

Μήνυση Χρυσοχοΐδη κατά του 42χρονου μαστροπού – Χρησιμοποιούσε το όνομά του για να εκφοβίζει τα θύματα

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:51 πμ

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:18 πμ

Τραγωδία: Επί 1 χλμ οδηγούσε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 10:56 πμ

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 9:32 πμ

Τι αλλάζει στα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026 για ΙΧ, κατοικίες και σκάφη αναψυχής

Κυριάκος Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

12/09/25 9:24 πμ

Κ. Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

12/09/25 9:19 πμ

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

12/09/25 9:10 πμ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια

12/09/25 9:00 πμ

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια