«Βουτιά» 10 βαθμών στη θερμοκρασία – Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα – Χειμωνιάζει για τα καλά από αύριο   Σχεδόν δέκα βαθμούς Κελσίου υποχώρησε η θερμοκρασία την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Βουτιά» 10 βαθμών στη θερμοκρασία – Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα – Χειμωνιάζει για τα καλά από αύριο

Advertisement
 

 

Σχεδόν δέκα βαθμούς Κελσίου υποχώρησε η θερμοκρασία την Κυριακή στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα. Στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και εννέα βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κατά επτά έως οκτώ. Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα, η θερμοκρασία σήμερα υποχώρησε κατά επτά βαθμούς, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά πέντε, σε σχέση με το Σάββατο.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια και άνεμοι έως έξι μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Επιστρέφει ο χειμώνας: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς μέχρι το Σάββατο

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 11, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 4 έως 16, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στο Ιόνιο από 11 έως 16, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 15 (στα Δωδεκάνησα έως 17) και στην Κρήτη από 12 έως 17.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις

 

3 έως 5 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις

 

3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει στα βόρεια του νομού το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

 

Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Advertisement
Family Kitchen

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.

 


 

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μη επανδρωμένα αυτόνομα συστήματα στο επίκεντρο της επίσκεψης Ν. Δένδια στο Κέντρο Πληροφοριακού Πολέμου Ειρηνικού του ΠΝ των ΗΠΑ

18/11/25 9:35 πμ

Τα μη επανδρωμένα αυτόνομα συστήματα στο επίκεντρο της επίσκεψης Ν. Δένδια στο Κέντρο Πληροφοριακού Πολέμου Ειρηνικού του ΠΝ των ΗΠΑ

Λιγότερα χρήματα για δώρα θα ξοδέψουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Γερμανοί

18/11/25 9:31 πμ

Λιγότερα χρήματα για δώρα θα ξοδέψουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Γερμανοί

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε πάνω από 2 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών - Έρχονται κι άλλα μέτρα για το στεγαστικό

18/11/25 9:26 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε πάνω από 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών – Έρχονται κι άλλα μέτρα για το στεγαστικό

Κυρ. Μητσοτάκης: Άμεση στήριξη κτηνοτρόφων που έχασαν ζώα λόγω ευλογιάς - Έκτακτη ενίσχυση πριν από το τέλος του έτους

18/11/25 9:20 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Άμεση στήριξη κτηνοτρόφων που έχασαν ζώα λόγω ευλογιάς – Έκτακτη ενίσχυση πριν από το τέλος του έτους

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε πεζό, εγκατέλειψε το σημείο ο οδηγός - video

18/11/25 9:12 πμ

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε πεζό, εγκατέλειψε το σημείο ο οδηγός – Στο νοσοκομείο δύο άτομα – video

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

18/11/25 8:43 πμ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Υπόθεση Έπστιν: Αποσύρεται από τον δημόσιο βίο ο πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς

18/11/25 8:37 πμ

Υπόθεση Έπστιν: Αποσύρεται από τον δημόσιο βίο ο πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς

Ταε κβο ντο - Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

18/11/25 9:37 πμ

Ταε κβο ντο – Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

Δ.Πολυμέρης: "Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό" - video

18/11/25 12:57 πμ

Δ.Πολυμέρης: “Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό” – video

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ - video

18/11/25 12:48 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ – video

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών - video

18/11/25 12:31 πμ

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών – video

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025  

18/11/25 12:19 πμ

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025