Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο ωράριο λειτουργίας των εκπαιδευτικών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. «Το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δεν μεταβάλλεται και παραμένει ως έχει εδώ και 33 χρόνια, δηλαδή στις 30 ώρες,

Epiloges Press

Epiloges Press

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο ωράριο λειτουργίας των εκπαιδευτικών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δεν μεταβάλλεται και παραμένει ως έχει εδώ και 33 χρόνια, δηλαδή στις 30 ώρες, όπως έχει οριστεί από τον νόμο 1566 του 1985» αναφέρεται στην ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι με τροπολογία του υπουργείου και μετά από συμφωνία με τους θεσμούς θα αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την τροποποιούμενη διάταξη, η οποία, όπως αναφέρει «απαριθμεί τις υπηρεσίες που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο για την εκτέλεση των οποίων οι εκπαιδευτικοί παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας».

«Προκειμένου να δοθεί τέλος στο μικροπολιτικό παιχνίδι που ορισμένοι επιθυμούν να παίξουν στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας» αναφέρει το υπουργείο «και να παρουσιάσουν ως δυσμενή εξέλιξη μια γνωστή σε όλους τους εκπαιδευτικούς συνθήκη, το Υπουργείο δίνει στη δημοσιότητα»:

Την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) που τροποποιείται

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, τις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παρ. 2 της περιπτ. ΣΤ του άρθ. 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών. Τα δύο τελευταία εδ., της προηγούμενης παρ., εφαρμόζονται ανάλογα και για τους δασκάλους.»

Advertisement
Family Kitchen

Την προτεινόμενη διάταξη

Η παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«8. Oι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα και με την επιφύλαξη της παρ. 2 του Κεφ. ΣΤ του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου και συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση- ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Με την επιφύλαξη της περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 2721/1999 (Α΄ 112), από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσεται ο γονέας παιδιού μέχρι δύο ετών.» 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτά είναι τα νέα για την υγεία του Σουμάχερ

26/01/26 3:42 μμ

Αυτά είναι τα νέα για την υγεία του Σουμάχερ

Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες στη μεγάλη πυρκαγιά στα Τρίκαλα – Αγνοείται μία - video

26/01/26 3:37 μμ

Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες στη μεγάλη πυρκαγιά στα Τρίκαλα – Αγνοείται μία – video

Συνεπιμέλεια τέκνων: Δέκα γυναικείες οργανώσεις/συλλογικότητες τοποθετούνται σχετικά με το ισχύον πλαίσιο

26/01/26 1:12 μμ

Συνεπιμέλεια τέκνων: Δέκα γυναικείες οργανώσεις/συλλογικότητες τοποθετούνται σχετικά με το ισχύον πλαίσιο

Κρήτη: Νέα σημαντικά ευρήματα για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

26/01/26 2:53 μμ

Κρήτη: Νέα σημαντικά ευρήματα για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σερρών Θεολόγος: «Η Εκκλησία διακονεί συνεργατικώς την κοινωνία με κάθε άνθρωπο και θεσμικό φορέα καλής διαθέσεως»

26/01/26 12:45 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Η Εκκλησία διακονεί συνεργατικώς την κοινωνία με κάθε άνθρωπο και θεσμικό φορέα καλής διαθέσεως»

Ευχές για υγεία, ευημερία και ανάπτυξη του επιχειρείν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Σερρών

26/01/26 12:02 μμ

Ευχές για υγεία, ευημερία και ανάπτυξη του επιχειρείν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Σερρών

ΑΑΔΕ: Πάνω από 68.000 έλεγχοι για φοροδιαφυγή το 2025 - Στο 34,2% η παραβατικότητα

26/01/26 11:08 πμ

ΑΑΔΕ: Πάνω από 68.000 έλεγχοι για φοροδιαφυγή το 2025 – Στο 34,2% η παραβατικότητα

Σέρρες: “Χρειάζεται βοήθεια και όχι τιμωρία – Πρέπει να ασχοληθεί κάποιος μαζί της”, λέει ο πατέρας του μαθητή που φιμώθηκε με ταινία από την καθηγήτρια

26/01/26 10:41 πμ

Σέρρες: “Χρειάζεται βοήθεια και όχι τιμωρία – Πρέπει να ασχοληθεί κάποιος μαζί της”, λέει ο πατέρας του μαθητή

Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα, 2 αγνοούνται

26/01/26 2:53 μμ

Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα, 2 αγνοούνται

Τζόκερ: Πού παίχτηκαν τα δυο δελτία που κέρδισαν τα 15 εκατ. ευρώ

26/01/26 8:37 πμ

Τζόκερ: Πού παίχτηκαν τα δυο δελτία που κέρδισαν τα 15 εκατ. ευρώ

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος με άλμα στα 5,93 μ. για τον Εμμανουήλ Καραλή

26/01/26 8:29 πμ

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος με άλμα στα 5,93 μ. για τον Εμμανουήλ Καραλή

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα είναι στην ατζέντα

26/01/26 8:25 πμ

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα είναι στην ατζέντα