Για το άνοιγμα των Λυκείων με self test, τις μετακινήσεις το Πάσχα και τις εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες στην πλατεία Βαρνάβα μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για το άνοιγμα των Λυκείων με self test, τις μετακινήσεις το Πάσχα και τις εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες στην πλατεία Βαρνάβα μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

Advertisement
 

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου και ότι με τα self test θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα είναι θετικοί. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πράγματι θετικοί. Δηλαδή αν επαναληφτεί θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες λόγω εφαρμογής των self test προφανώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. «Αυτό δεν θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους, ούτε τους νεκρούς, αναμένεται να προστατέψει μελλοντικά από αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει γιατί η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία».

Ταυτόχρονα ο κ. Λουκιδης ανέφερε πως τα self test είναι καλό μέτρο για να ιχνηλατήσει να βρει περιπτώσεις. «Σημαντικό στην δουλειά και ειδικά για το άνοιγμα της εστίασης. Όταν κάνεις τα οικονομικά ανοίγματα πρέπει να έχει στενή παρατήρηση. Αν καταφέρουμε και δείξουμε στις 15 επόμενες ημέρες ότι στα σχολεία και ότι βοηθάει στην ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων θα είμαστε πάρα πολύ μπροστά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για τις εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι είπε πως το επόμενο που πρέπει να γίνει είναι πριν πας στο κορονοπάρτι να παρουσιάζεις το αρνητικό self test και σημείωσε πως οι μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα. «Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα. Ή θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα με καθίσματα σε απόσταση σε ανοιχτούς χώρους χωρίς όρθιους».

Σχετικά με τις μετακινήσεις επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στους πλήρως εμβολιασμένους. «Δεν έχει κανένα νόημα ο εμβολιασμένος να μην μπορεί να μετακινηθεί. Νομίζω ότι το Πάσχα αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις, μέσα στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις θα γίνει χαμός».

Advertisement
Babis

Σχετικά με το Πάσχα ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως «θα ήθελα να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στις επόμενες 10 -15 ημέρες γιατί βλέπω μια μικρή επιπέδωση των εισαγωγών ενώ σημείωσε ότι υπάρχει μια αυξημένη τάση για τις ΜΕΘ».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

25/10/25 8:15 μμ

Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

25/10/25 8:08 μμ

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

25/10/25 8:02 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι - Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας

25/10/25 8:03 μμ

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι – Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας

Παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπαβασιλείου - Είχε κάνει αποθεωτικές αναρτήσεις για τον Μητσοτάκη

25/10/25 8:26 μμ

Παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπαβασιλείου – Είχε κάνει αποθεωτικές αναρτήσεις για τον Μητσοτάκη

Αλλάζει η ώρα, μια ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα

25/10/25 7:44 μμ

Αλλάζει η ώρα, μια ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με τη «Συννεφούλα»

25/10/25 7:41 μμ

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με τη «Συννεφούλα»

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του