Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

215
Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα
Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

Ένας υφασμάτινος καναπές είναι δημοφιλής επιλογή για ένα σαλόνι. Ωστόσο, απαιτεί τακτικό καθαρισμό για να διατηρήσει την καθαρή εμφάνισή του και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Διαβάστε βήμα προς βήμα του αποτελεσματικού καθαρισμού του υφασμάτινου καναπέ σας, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να δείχνει σαν καινούργιος.

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, συγκεντρώστε τα απαραίτητα. Μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι μια ηλεκτρική σκούπα με το κατάλληλο εξάρτημα βούρτσας και έναν μικρό κουβά.

Επίσης πάρτε ένα λευκό πανί μικροϊνών, ήπιο σαπούνι πιάτων, μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και νερό.

Βήμα 2: Σκουπίστε καλά με ηλεκτρική σκούπα

Ξεκινήστε σκουπίζοντας τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα με το κατάλληλο εξάρτημα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τη σκόνη και τα υπολείμματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές όπου μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη.

Advertisement

Βήμα 3: Προετοιμάστε το διάλυμα καθαρισμού

Ο τύπος του διαλύματος καθαρισμού που χρησιμοποιείτε θα βασίζεται στις οδηγίες του κατασκευαστή σας. Συνήθως ο υφασμάτινος καναπές καθαρίζεται με ένα διάλυμα που έχει ως βάση το νερό.

Για καθαρισμό με βάση το νερό, αναμείξτε μια μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού πιάτων με χλιαρό νερό. Για καθαρισμό με διαλύτη, χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό ταπετσαρίας ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βήμα 4: Καθαρίστε τον καναπέ

Βουτήξτε ένα καθαρό λευκό πανί στο διάλυμα καθαρισμού και σκουπίστε απαλά τις λεκιασμένες ή λερωμένες περιοχές. Αποφύγετε το τρίψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπρώξει τον λεκέ περισσότερο μέσα στο ύφασμα. Δουλέψτε από το εξωτερικό του λεκέ προς το κέντρο για να αποφύγετε την εξάπλωση.

Εάν χρησιμοποιείτε διάλυμα με βάση το νερό, ξεπλύνετε το πανί με καθαρό νερό και σκουπίστε απαλά τις καθαρισμένες περιοχές για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού. Ταμπονάρετε την περιοχή με ένα στεγνό πανί για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία.

Βήμα 5: Στεγνώστε καλά

Ο υφασμάτινος καναπές πρέπει να στεγνώσει πολύ καλά στον αέρα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας, καθώς μπορεί να καταστρέψουν το ύφασμα. Μπορείτε επίσης, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος. Αν ο υφασμάτινος καναπές σας καθαρίζεται τακτικά θα παρατείνετε σημαντικά την διάρκεια ζωής του.

πηγή hernews.gr