5.2 C
Serres

Κανένας θάνατος και 11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Date:

Ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 11 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ δεν υπάρχει κάποιος νέος θάνατος.

 

Συνολικά οι νεκροί είναι 183 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.068.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αυτά είναι τα δύο φάρμακα που δοκιμάζονται στη Βρετανία για τον κορονοϊό

Δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία φλεγμονωδών νόσων και του καρκίνου δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες για ασθενείς με κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ και της Οξφόρδης.

Τα σοβαρά περιστατικά COVID-19 θεωρείται πως προκαλούνται από μια υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστή ως καταιγίδα κυτοκινών, και οι ερευνητές εξετάζουν αν τα φάρμακα που καταστέλλουν ορισμένα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην αποτροπή μιας ραγδαίας κλιμάκωσης των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το Namilumab της Izona Bioscience, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που χρησιμοποιείται ήδη σε τελικού σταδίου δοκιμές για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μιας φλεγμονώδους νόσου που αποκαλείται αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, είναι το πρώτο από τέσσερα υποψήφια φάρμακα στη δοκιμή CATALYST.





Θέτει στο στόχαστρο μια κυτοκίνη που αποκαλείται GM-CSF, η οποία σε μη ελέγξιμα επίπεδα θεωρείται πως παίζει ρόλο οδηγού-κλειδί στην υπερβολική και επικίνδυνη φλεγμονή των πνευμόνων που παρατηρείται σε ασθενείς με COVID-19.

Το φάρμακο δοκιμάζεται ήδη για τη θεραπεία της COVID-19 στην Ιταλία.

Το δεύτερο φάρμακο, το Infliximab (CT-P13), που αναπτύχθηκε από τη Celltrion Healthcare UK, είναι ένα αντικαρκινικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οκτώ αυτοάνοσων νοσημάτων περιλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Ο Μπεν Φίσερ, ερευνητής δοκιμών από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμγχαμ, είπε: «Τα αναδυόμενα στοιχεία καταδεικνύουν έναν κριτικό ρόλο των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων στην καταιγίδα κυτοκινών που συνδέεται με σοβαρή μόλυνση από COVID-19.

Στην έρευνα CATALYST ελπίζουμε να καταδείξουμε πως με μία μοναδική δόση τέτοιου είδους φαρμάκων σε νοσηλευόμενους ασθενείς μπορούμε να καθυστερήσουμε ή να αποτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και την ανάγκη για μηχανικό επεμβατικό αερισμό σε αυτή την ομάδα ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση».

Άλλα φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα που δοκιμάζονται για την ικανότητά τους να καταστείλουν την καταιγίδα κυτοκινών σε δοκιμές περιλαμβάνουν το Kevzara της Regeneron και της Sanofi, το Actemra της Roche, καθώς και το otilimab των Morphosys και GlaxoSmithKline.

Η ιαπωνική Takeda διαθέτει στρατηγικό πακέτο μετοχών στην Izana.

ΕλλάδαΚανένας θάνατος και 11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ποιο είναι το σύμπτωμα που αποτελεί πρώιμο δείκτη άνοιας

Ένας Βρετανός γιατρός αποκάλυψε ένα νέο σύμπτωμα άνοιας που...

Ο ένας και μοναδικός κυρ Γιάννης

Οι «σταθμοί» της ζωής του ανατρεπτικού πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης...

8 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών καθώς μεγαλώνουν. Μια μελέτη του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Νοεμβρίου

Στις 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Πλάτωνος...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα