Καραμανλής: 1.000.000 ευρώ για έκτακτες επισκευές οδικού δικτύου στην Νότια και Βόρεια Κέρκυρα


Η έκτακτη χρηματοδότηση 1.000.000 € για επισκευές του οδικού δικτύου στην Νότια και Βόρεια Κέρκυρα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή θα συμβάλει σημαντικά στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό που πλήγηκε από θεομηνία τον φετινό χειμώνα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει το σχέδιό για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας μετά και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελεύθερη μετακίνηση για τον τουρισμό για την οποία πίεσε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του Απριλίου όπως δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής

Συγκεκριμένα μετά από σχετικά αιτήματα των Δημάρχων εγκρίθηκε

Α. για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας η δέσμευση του ποσού των 400.000 Ευρώ για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση και αποκατάσταση οδικού δικτύου περιοχής «Χαλικούνα» Αγίου Ματθαίου και λίμνης Κορισσίων της Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Νότιας Κέρκυρας» ενώ αποδεσμεύεται και το ποσό των 100.000 Ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και αποκατάσταση τμήματος δημοτικού δρόμου Πεντατίου – Αϊ Γόρδη της Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Νότιας Κέρκυρας».

Β. για τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας το ποσό των 380.000 Ευρώ για παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ενώ και 120.000 Εύρω χορηγούνται για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση Δημοτικής Οδού ΕΠ17-ΑΓΝΙ της Δ.Ε. Κασσωπαίων»”.

 

Φωτογραφία από το Αχίλλειο της Κέρκυρας

Όπως δήλωσε και ο Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας :

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η Χώρα μας, τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε μετά τις θεομηνίες του χειμώνα, όταν τον επισκεφθήκαμε μαζί τους Δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.Η έκτακτη αποδέσμευση του ενός εκατομμυρίου Ευρώ θα βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους Δήμους, οι οποίοι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

Τονίζω ότι το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η Κυβέρνησή μας στέκεται δίπλα στην Ελληνική Περιφέρεια και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.»

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *