30.9 C
Serres

Καραμανλής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που αύξησε στα ΜΜΜ ήταν η τιμή του εισιτηρίου»

Date:

 
Για αύξηση δρομολογίων κατά 3.000 μέσα σε 18 μήνες όπου αντιμετωπίζεται η πανδημία έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα μεγάλα έργα όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου και την κ. Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ειδικότερα μεταξύ άλλων ότι:

·       Σήμερα στην Αθήνα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

·       Από 850 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας, σήμερα έχουμε 1250. Αύξηση σχεδόν 50%.

·       Τώρα, έρχονται άλλα 300 λεωφορεία με leasing. Δόθηκε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα αρχίσουν σταδιακά να κυκλοφορούν κι αυτά.

·       Η ανανέωση του στόλου με προμήθεια νέων λεωφορείων εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα γίνει σε δύο φάσεις.

·       Μέσα στο επόμενο τρίμηνο τα λεωφορεία θα φτάσουν περίπου τα 1.500. Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο τα λεωφορεία, αλλά και οι οδηγοί. Για αυτό προχωρούν προσλήψεις, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

·       Δημιουργήθηκαν ειδικότερα 655 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που αύξησε στα ΜΜΜ ήταν η τιμή του εισιτηρίου»
«Η προηγούμενη κυβέρνηση ξέρετε που έκανε αύξηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Σε ένα πράγμα μόνο, στην τιμή του εισιτηρίου, από το 1,20 στο 1,40. Και εμείς την τιμή του εισιτηρίου τη μειώσαμε πάλι», τόνισε επίσης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την ίδια τη φύση τους προφανώς και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, για αυτό άλλωστε και πρώτα έγινε σε αυτά υποχρεωτική η μάσκα πριν τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους. Από εκεί και πέρα, επισήμανε, ότι πολλοί επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι άλλες δραστηριότητες συμβάλλουν περισσότερο στη διάδοση του ιού, ιδίως όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, οι γραμμές όπου παρουσιάζονται προβλήματα, όπου δηλαδή η πληρότητα είναι πάνω από 65%, δεν ξεπερνούν τις 20 και σε αυτές δίνεται το μεγαλύτερο βάρος.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της Γραμμής 4 του Μετρό, σημειώνοντας ότι ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν στηθεί εργοτάξια σε σημεία όπως η πλατεία Εξαρχείων.

Όσον αφορά στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αποσύνδεσε από την παραχώρηση της Αττικής Οδού και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχουν διόδια σε αυτό το δρόμο.

Ανέφερε επίσης ότι πριν από δύο ημέρες ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για τον ΒΟΑΚ, το μεγαλύτερο οδικό έργο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε τέλος στη λελογισμένη προσπάθεια ανοίγματος κάποιων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, επισημαίνοντας την κόπωση των πολιτών, καθώς και την πορεία του εμβολιασμού

 

ΕλλάδαΚαραμανλής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που αύξησε στα ΜΜΜ ήταν η τιμή...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σπάνια και αποκαλυπτική εξομολόγηση του Αχιλλέα Καραμανλή για την 24η Ιουλίου 1974

Μια σπάνια και αποκαλυπτική εξομολόγηση του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού...

Βοιωτία: Θύμα αρπαγής και βιασμού από τέσσερις αγνώστους κατήγγειλε πως έπεσε μια 32χρονη

Θύμα αρπαγής και βιασμού από τέσσερις αγνώστους κατήγγειλε πως...

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην 112...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα