Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας. 

Advertisement
 

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθες στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει. «Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε.


Σχετικά με τη σύσταση του ειδικού σώματος αστυνόμευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, επισήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε. «Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 

Advertisement

Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.  
 

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

20/11/25 10:59 μμ

Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

Στις 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και γιορτάζουν τα ονόματα Μαρία, Μαριέττα, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Βιργινία, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Λεμονιά, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια.

20/11/25 10:53 μμ

Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Νοεμβρίου

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

20/11/25 10:50 μμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

20/11/25 10:35 μμ

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

20/11/25 10:19 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

20/11/25 10:16 μμ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

20/11/25 10:10 μμ

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

20/11/25 10:09 μμ

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ - Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

20/11/25 10:07 μμ

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ – Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι "Μάνι" Μούνφιλντ

20/11/25 10:06 μμ

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι “Μάνι” Μούνφιλντ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

20/11/25 10:05 μμ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ

20/11/25 10:05 μμ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ