Σε 2 χρόνια, συμβασιοποιήσαμε έργα 4πλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια- Ξεκινά πια η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65  Στο πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομών, που ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε 2 χρόνια, συμβασιοποιήσαμε έργα 4πλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια- Ξεκινά πια η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65 

Advertisement
 

Στο πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομών, που θα αλλάξει τη χώρα και το οποίο βρίσκεται ακόμη στην αρχή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Βόρειο Τμήμα του Ε65, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσα σε δύο χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμβασιοποίησε έργα τετραπλάσιου ύψους από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 4,5 χρόνια.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 24.06.2021 Συμφωνίας Τροποποίησης Διατάξεων της από 31.05.2007 Σύμβασης Παραχώρησης για το Έργο ‘‘Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)”», σημαίνει ότι πλέον το σημαντικό αυτό έργο, που έχει περάσει από χίλια κύματα, μπαίνει στη φάση της κατασκευής.

Πρόσκληση στον κ. Σπίρτζη για τα εγκαίνια του Νότιου Τμήματος του Ε65

Σημείωσε πως όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Νότιο Τμήμα του Ε65 προχωρούσε με αργούς ρυθμούς, ενώ το Βόρειο Τμήμα παρέμενε μπλοκαρισμένο και χωρίς χρηματοδότηση. «Σήμερα, στο Νότιο Τμήμα προχωράμε με ρυθμό κατά 50% ταχύτερο κι έτσι έχουμε ήδη φτάσει στο 70% του έργου» ανέφερε. Μάλιστα κάλεσε στα εγκαίνια μέρους του Νοτίου Τμήματος σε λίγες ημέρες τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση προχωρά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ.

Έργα τα οποία, όπως τόνισε: «Θα προσφέρουν καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής στον πολίτη. Σημαντική αναβάθμιση της αξίας των περιοχών όπου εκτελούνται. Ώθηση στην οικονομία. Χιλιάδες νέες δουλειές. Ανάπτυξη». 

«Στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ μας ξεπέρασε. Αλλά στα έργα είναι πολύ πίσω»

Ο κ. Καραμανλής μίλησε μάλιστα με αριθμούς και στοιχεία, αναδεικνύοντας μία μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να μηδενίσω όσα έγιναν στα χρόνια της κυβέρνησής σας και άλλωστε ήδη είπα πως ό,τι παραλάβαμε που μπορούσαμε να συνεχίσουμε, το συνεχίσαμε.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησής σας, συμβασιοποιήσατε έργα συνολικού ύψους κάτω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ μέχρι σήμερα, στα δύο χρόνια της κυβέρνησής μας, εμείς συμβασιοποιήσαμε έργα συνολικού ύψους πάνω από 3,2 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Να το ξαναπώ; κάτω από 800 εκατομμύρια σε 4,5 χρόνια από τη μία. Πάνω από 3,2 δισ. σε δύο χρόνια από την άλλη. Το τετραπλάσιο ποσό σε λιγότερο από το μισό χρόνο…» συνέχισε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

Advertisement
Babis

«Στα λόγια, μπορεί και να μας ξεπεράσατε, δεν λέω. Αλλά στα έργα είστε πολύ πίσω». 

Σχολίασε επίσης ότι: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο ωραία και να τα λέτε εδώ μέσα σε αυτή την αίθουσα, αυτή την πραγματικότητα δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε. Ούτως ή άλλως, πάντα είχατε πρόβλημα στην παράταξη σας με την πραγματικότητα». 

Η σημασία του Βορείου Τμήματος του Ε65

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος με διατομή 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ. Η διάρκεια κατασκευής του εκτιμάται στα 3 χρόνια.

Τόνισε ότι το σπουδαίο αυτό έργο σημαίνει γρήγορες, φιλικές προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις. Δεν συνδέει μόνο την Αθήνα με τη Δυτική Μακεδονία. Αλλά και με την Ιταλία, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τα Δυτικά Βαλκάνια και μέσω αυτών στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

«Γιατί έτσι θα κάνουμε την πατρίδα μας κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με πράξεις», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

05/11/25 8:57 πμ

Νέα δικογραφία-«βόμβα» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο Σκρέκας, Τσιάρας και Αραμπατζή

Προσωπικός αριθμός - Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του από τους πολίτες

05/11/25 8:50 πμ

Προσωπικός αριθμός – Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του από τους πολίτες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση, οπαδών του Ολυμπιακού

05/11/25 8:30 πμ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση, οπαδών του Ολυμπιακού

Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξελέγη ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

05/11/25 8:03 πμ

Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξελέγη ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Η ευλογιά των προβάτων σε έξαρση στις Σέρρες: 5 παραβάσεις των μέτρων βιοασφάλειας, 2 συλλήψεις

05/11/25 7:57 πμ

Η ευλογιά των προβάτων σε έξαρση στις Σέρρες: 5 παραβάσεις των μέτρων βιοασφάλειας, 2 συλλήψεις

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των δικαστηρίων της Αττικής παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

04/11/25 11:16 μμ

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των δικαστηρίων της Αττικής παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Άδοξος αποκλεισμός για τους Πέτρο και Παύλο Τσιτσιπά στο διπλό του Hellenic Championship

04/11/25 11:13 μμ

Άδοξος αποκλεισμός για τους Πέτρο και Παύλο Τσιτσιπά στο διπλό του Hellenic Championship

Έκλεισε προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφού θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή

04/11/25 11:12 μμ

Έκλεισε προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφού θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή

Μέρος της ψυχής της Θεσσαλονίκης η Ιζαμπέλ Ιπέρ-Βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της πόλης

04/11/25 11:08 μμ

Μέρος της ψυχής της Θεσσαλονίκης η Ιζαμπέλ Ιπέρ – Βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της πόλης

Γαλλία: Έρευνα για τον αλγόριθμο του TikTok που ενδέχεται να ωθεί ανηλίκους «προς την αυτοκτονία»

04/11/25 11:05 μμ

Γαλλία: Έρευνα για τον αλγόριθμο του TikTok που ενδέχεται να ωθεί ανηλίκους «προς την αυτοκτονία»

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος

04/11/25 11:02 μμ

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Πέλκα στις προπονήσεις

04/11/25 11:01 μμ

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Πέλκα στις προπονήσεις