“Οι Βορειοελλαδίτες καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη τον Πρωθυπουργό του ρεαλισμού, Κυριάκο Μητσοτάκη” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων της 84ης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

“Οι Βορειοελλαδίτες καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη τον Πρωθυπουργό του ρεαλισμού, Κυριάκο Μητσοτάκη” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.  

Advertisement
 

 

“Απόψε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν εγκαινιάζουμε απλά την 84η ΔΕΘ, αλλά ξεκινά η νέα εποχή της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ελλάδας γενικότερα” πρόσθεσε. 

Και συνέχισε: “Από σήμερα και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αρχίζει στην πόλη μας ένας γόνιμος, εποικοδομητικός ειλικρινής και εξωστρεφής διάλογος για την αναπτυξιακή ταυτότητα του τόπου μας. Για το πως η πολιτική θα αποκτήσει και πάλι άμεση επαφή με την κοινωνία, αλλά και για το πως η Πολιτεία θα οικοδομήσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους παραγωγικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα.

 

 

Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το βράδυ της 7ης Ιουλίου, αγωνιζόμενος να καταστήσει την ευλογημένη γη της Βόρειας Ελλάδας στρατηγείο επενδύσεων, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Θέλουμε να δώσουμε φωνή, λόγο και ρόλο σε όσους είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην αναγέννηση της πατρίδας μας, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια καλύτερη χώρα στην οποία αξίζει πραγματικά να μοχθείς, να εργάζεσαι, να παράγεις, να ονειρεύεσαι, να επενδύσεις την ίδια τη ζωή σου.

Πιστοί σε αυτόν τον στόχο, άπαντες στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης χαράσσουμε συγκεκριμένες πολιτικές για την αφύπνιση των αναπτυξιακών δυνάμεων του τόπου μας προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να βρουν το βηματισμό τους, να ανακάμψουν και να κοιτάξουν κατάματα το μέλλον τους”. 

 

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: “Προφανώς και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, για αυτό φροντίζουμε να βάζουμε μόνοι μας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, διότι η μιζέρια δεν ταιριάζει στους Έλληνες. 

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας ως Κυβέρνηση είναι να αναζωπυρώσουμε στην ψυχή του Έθνους τη φλόγα της αισιοδοξίας. Να επανεκκινήσουμε την εθνική μας οικονομία ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας το μέγα ζητούμενο είναι ο περιορισμός της αποβιομηχάνισης. Δεν είναι μόνο το brain drain που μας “πληγώνει”, αλλά και το work drain. Για αυτό και στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών δίνουμε έμφαση στην τόνωση των υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης.

Advertisement

Στην κορυφή του ενδιαφέροντός μας βρίσκεται και η προστασία των μακεδονικών προϊόντων. Οι πρωτοβουλίες μας έχουν διττό στόχο. Αφενός την ανάδειξη του brand “Μακεδονία” ως ένα όνομα-ταυτότητα που θα συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αφετέρου τη θωράκιση των χιλιάδων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας που χρησιμοποιούν στις εμπορικές τους επωνυμίες τον όρο Μακεδονικός, Μακεδονική, Μακεδονικό. Πλέον αυτές οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες. 

Ευθύνη κάθε Κυβέρνησης που σέβεται τους πολίτες, είναι να ανοίγει δρόμους. Δικό μας καθήκον, ως μέλη μια κυβέρνησης η οποία πορεύεται με βάση αυτόν τον κώδικα αξιών, είναι να δώσουμε χρόνο και χώρο σε όσους πιστεύουν στον εαυτό τους ώστε να παντρέψουμε τις φιλοδοξίες, τις γνώσεις και το ταλέντο τους με το μέλλον αυτής της χώρας.

Από την πατρίδα μας έλειπαν τα νέα πρότυπα, η καινοτομία και η δημιουργικότητα. Τώρα που το παραγωγικό μας μοντέλο αλλάζει και οι ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας αυξάνονται καθημερινά, οφείλουμε να τις προβάλλουμε και να τις αναδείξουμε ως θετική επιλογή και όχι ως λύση ανάγκης. 

Ως μέρος μιας χώρας με πραγματικά ελεύθερη οικονομία και όχι ως τμήμα μιας καχεκτικής οικονομίας.  Η “μαγιά” για την επόμενη ημέρα υπάρχει! 

Εμείς οφείλουμε να τη μετουσιώσουμε σε διάθεση και αποφασιστικότητα” έκλεισε την ομιλία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π. Χρηστίδης: Προϋπολογισμός που επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους

12/12/25 10:16 μμ

Π. Χρηστίδης: Προϋπολογισμός που επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους

Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες

12/12/25 10:09 μμ

Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες

ΔΟΕ και 65 οργανισμοί κάνουν έκκληση για την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού στην αντιμετώπιση των προσφύγων

12/12/25 9:49 μμ

ΔΟΕ και 65 οργανισμοί κάνουν έκκληση για την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού στην αντιμετώπιση των προσφύγων

Βουλή - Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια - Την Τρίτη η ψηφοφορία

12/12/25 9:40 μμ

Βουλή – Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια – Την Τρίτη η ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Υπουργική Συνάντηση του Forum Αρχαίων Πολιτισμών - Υιοθετήθηκε η Διακήρυξη των Αθηνών

12/12/25 9:30 μμ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Υπουργική Συνάντηση του Forum Αρχαίων Πολιτισμών – Υιοθετήθηκε η Διακήρυξη των Αθηνών

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» – Μια γιορτινή θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για καλό σκοπό

12/12/25 8:31 μμ

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» – Μια γιορτινή θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για καλό σκοπό

Κυρ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί από τους αγρότες

12/12/25 8:23 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί από τους αγρότες

Σέρρες: Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα - video

12/12/25 7:58 μμ

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα -Σερρών Θεολόγος: «Ο αγιώτατος Επίσκοπος Σπυρίδων ο θαυματουργός, ένθερμος συμπαραστάτης των δικαίων του λαού» -video

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Σερραίους - video

12/12/25 7:39 μμ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Σερραίους – video

Πλούσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο στις Σέρρες - video

12/12/25 7:29 μμ

Πλούσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο στις Σέρρες – video

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» - Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

12/12/25 7:12 μμ

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» – Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

H εκλογή Πιερρακάκη και το "asset" Τάσος Χατζηβασιλείου - video

12/12/25 6:52 μμ

Εκλογή Πιερρακάκη και το “asset” Τάσος Χατζηβασιλείου – video