“Από τη Θράκη αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη” τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος πραγματοποίησε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

“Από τη Θράκη αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη” τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος πραγματοποίησε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου.

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, καθώς και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μαρώνειας και Κομοτηνής, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος και Σουφλίου, αλλά και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής.

 

 

Στις συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς ο κ. Καράογλου κατέγραψε το κοινό αίτημα των Δημάρχων να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό προκειμένου, ενόψει του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2021-2027, να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων. Επίσης, άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το δημογραφικό, η διασυνοριακότητα της περιοχής, οι δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ενίσχυση των υποδομών, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες.

 

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εστίασαν στην ανάγκη να υπάρξει μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς, όπως είπαν, τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Σε επιμέρους ζητήματα ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης έθεσε στην προμετωπίδα των προβλημάτων τον μεθοριακό σταθμό διέλευσης Νυμφαία-Μακάζα, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αναφέρθηκε στο θετικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων που κατέγραψε το 2019, αφού μετά από τρία χρόνια αυξήθηκαν οι ιδρύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Advertisement
ΔΕΗ

Ακολούθως ο κ. Καράογλου συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής. Σε αυτήν, όσοι πήραν το λόγο επικεντρώθηκαν στους τρόπους στήριξης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της αναβάθμισής του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Θράκη.

 

Ξεχωριστό σκέλος των συναντήσεων του κ. Καράογλου αποτέλεσαν οι επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, με τους οποίους συζήτησε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Ακόμη επισκέφθηκε και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάτ, επισημαίνοντας πως κοινή συνισταμένη των θρησκειών είναι η αγάπη.

 

Κάνοντας έναν απολογισμό της περιοδείας στη Θράκη ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε πως “το διήμερο της παρουσίας μου στη Ροδόπη και τον Έβρο έγινε μια καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για την επίλυσή τους. Το 2020 δεν θα είναι απλά η χρονιά της Θράκης λόγω της σημαντικότατης επετείου της απελευθέρωσης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, αλλά θα είναι και η χρονιά της Ελλάδας με την ανάταση της οικονομίας, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη τα οποία θα γίνουν άμεσα κατανοητά στην προσωπική ζωή κάθε πολίτη.

Όσον αφορά τη Θράκη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο, όσο ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όσο αποδεικνύουμε ότι γινόμαστε μια χώρα φιλική προς το επιχειρείν. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Από τη Θράκη αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, βάζοντας τέλος στην αποβιομηχάνιση και τη διαρροή πόρων προς τις γειτονικές χώρες” σημείωσε ο κ. Καράογλου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news