Καρκίνος του θυρεοειδούς: Σημάδια και συμπτώματα που πρέπει να ξέρετεΠολλές φορές τα άτομα με καρκίνο του θυρεοειδούς εκδηλώνουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα.

 

 

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς διαγιγνώσκεται συνήθως μετά από εξέταση του λαιμού στο πλαίσιο κάποιας γενικής φυσικής εξέτασης, ή “κατά τύχη” μέσα από ακτινογραφίες ή άλλες σαρώσεις απεικόνισης που αρχικά γίνονται για άλλους λόγους.

Συμπτώματα

 

Τα άτομα με καρκίνο του θυρεοειδούς μπορεί να εμφανίσουν τα ακόλουθα συμπτώματα. Μερικές φορές, τα άτομα με καρκίνο του θυρεοειδούς δεν έχουν καμία από αυτές τις καταστάσεις. Ή, η αιτία ενός συμπτώματος μπορεί να είναι μια διαφορετική ιατρική κατάσταση, που δεν είναι καρκίνος.


Όγκος στο μπροστινό μέρος του λαιμού, κοντά στο “μήλο του Αδάμ”

Βραχνάδα

Πρησμένοι αδένες στον λαιμό

Δυσκολία στην κατάποση

Δυσκολία στην αναπνοή

Πόνος στον λαιμό ή στον σβέρκο

Επίμονος βήχας που δεν οφείλεται σε κρυολόγημα

Εάν ανησυχείτε για τυχόν αλλαγές που αντιμετωπίζετε, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας θα ρωτήσει πόσο καιρό και πόσο συχνά αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα, εκτός από άλλες ερωτήσεις. Αυτό συμβάλλει στον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται όχι μόνο από καρκίνο του θυρεοειδούς. Αλλά και από άλλα προβλήματα του θυρεοειδούς, όπως η βρογχοκήλη ή κάποια άσχετη κατάσταση, όπως μια λοίμωξη.

Εάν διαγνωστεί καρκίνος, η ανακούφιση των συμπτωμάτων παραμένει σημαντικό μέρος της φροντίδας και της θεραπείας του καρκίνου. Αυτό ονομάζεται υποστηρικτική φροντίδα. Ξεκινά συχνά μετά τη διάγνωση και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Μην αμελήσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας αν έχετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν νέων συμπτωμάτων ή αλλαγής των συμπτωμάτων.

 

Πηγή ourlife.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *