Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας γνωστός ορθοπεδικός, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος,     καθώς το δικαστήριο έκρινε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας γνωστός ορθοπεδικός, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος,

 

Advertisement
 

 

καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο ότι χειρούργησε «λάθος» ισχίο!

Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2011 και η άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο μέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχε κρίνει ένοχο το γιατρό και τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή. Χθες, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδίκασε την έφεσή του και τον έκρινε εκ νέου ένοχο.

 

Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου και του μείωσε την ποινή σε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

 

Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί ισχίο στις 23 Φεβρουαρίου 2011, έπειτα από πτώση. Εκεί έγιναν ακτινογραφία και άλλες εξετάσεις και εισήχθη στην Ορθοπεδική Κλινική. Οι συγγενείς συνεννοήθηκαν με τον κατηγορούμενο γιατρό, ο οποίος και τη χειρούργησε.

Μετά το χειρουργείο, όμως, αντιλήφθηκαν ότι τελικά είχε γίνει επέμβαση, όχι στο ισχίο που είχε το κάταγμα, αλλά στο άλλο. Έτσι, κι ενώ είχαν περάσει μόλις δύο ημέρες από το πρώτο χειρουργείο, ο κατηγορούμενος γιατρός την επέβαλε σε δεύτερη επέμβαση για το κάταγμα, στο σωστό πόδι αυτή τη φορά.

Η 89χρονη, όμως, περίπου 3 εβδομάδες μετά και τη δεύτερη επέμβαση και χωρίς να βγει ποτέ από το νοσοκομείο, κατέληξε. Αντιμετώπιζε, δε, αρκετά προβλήματα καρδιολογικά και αναπνευστικά, ενώ είχε σωρευμένο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός της και όλα μαζί επιβάρυναν την κατάστασή της.

Advertisement
Family Kitchen

 

 

Οι εγγονές της άτυχης ηλικιωμένης είπαν στις καταθέσεις τους χθες ότι η 89χρονη χειροτέρευε μετά και το δεύτερο χειρουργείο και είχε συνεχώς κατακλίσεις, ενώ όταν μετά το λάθος επισκέφθηκαν τον κατηγορούμενο γιατρό, τον είδαν συντετριμμένο και τους είπε ότι πρώτη φορά του συμβαίνει κάτι τέτοιο στην 40χρονη καριέρα του.

Advertisement

Ο ορθοπεδικός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της 89χρονης ανέφερε στην κατάθεσή του χθες πως πράγματι η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, όμως αμφισβήτησε ότι μετά τη δεύτερη επέμβαση σηκώθηκε από το κρεβάτι, όπως ανέφεραν τα έγγραφα, σημειώνοντας ότι στοιχειωδώς κουνούσε τα πόδια της.

Επισήμανε ότι ο θάνατός της επήλθε από καρδιακή ανακοπή και πως συνετέλεσαν και τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που είχε, όμως έκρινε ότι ήταν άμεση αιτία το δεύτερο χειρουργείο. Πάντως, παραδέχτηκε πως ήταν απαραίτητο να γίνει και το δεύτερο χειρουργείο.

Από την άλλη πλευρά, ο καρδιολόγος της άτυχης ηλικιωμένης κατέθεσε ότι 20 μέρες μετά που επήλθε ο θάνατος αποκλείεται να οφείλεται στη δεύτερη επέμβαση.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του γιατρού, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος και βαριά αμέλεια. Μίλησε για έλλειψη προσοχής από την πλευρά του κατηγορουμένου και άσκοπο χειρουργείο που υπέβαλε την ηλικιωμένη. Μάλιστα, είπε ότι κατά τη δική της εκτίμηση το δεύτερο χειρουργείο ήταν πολύ βιαστικό και έπειτα από αυτό η κατάσταση της υγείας της 89χρονης ήταν συνεχώς επιδεινούμενη.

Καταλήγοντας, μάλιστα, σημείωσε ότι αιτιωδώς συνδέεται με τη δεύτερη επέμβαση ο θάνατός της.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ