Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθισαν ένας 46χρονος Ιρακινός επειδή πυροβόλησε εργαζόμενο στην υποδοχή νυχτερινού μαγαζιού κι ένας 36χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ που ξυλοκόπησε τον ένοπλο ... Περισσότερα

Καταδικάστηκαν για το αιματηρό επεισόδιο στα Λαδάδικα

Epilogestv

Epilogestv

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθισαν ένας 46χρονος Ιρακινός επειδή πυροβόλησε εργαζόμενο στην υποδοχή νυχτερινού μαγαζιού κι ένας 36χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ που ξυλοκόπησε τον ένοπλο για τον πυροβολισμό. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 9 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας) και ο δεύτερος σε φυλάκιση 15 μηνών για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη (σε βαθμό πλημμελήματος, με μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα).

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη πέρσι τον Φεβρουάριο στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, και αφορμή στάθηκε η άρνηση των εργαζόμενων στην υποδοχή του μαγαζιού να επιτρέψουν την είσοδο στον 46χρονο, επειδή βρισκόταν εμφανώς υπό την επήρεια ουσιών, όπως κατέθεσαν μάρτυρες. Προς στιγμήν ο Ιρακινός αποχώρησε για να επιστρέψει όμως λίγη ώρα αργότερα, κουβαλώντας στην τσέπη του ένα πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε μία φορά εναντίον ενός 25χρονου πορτιέρη, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ομάδα ατόμων – και μεταξύ αυτών ο 36χρονος ομογενής που είναι ξάδελφος του 25χρονου- επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στον Ιρακινό προκαλώντας του χτυπήματα σε όλο το σώμα. Τόσο το θύμα του πυροβολισμού όσο και οπλοφόρος διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Περιγράφοντας το επεισόδιο, ο 25χρονος κατέθεσε – μεταξύ άλλων – ότι ο 46χρονος τον πλησίασε και σε σπαστά ελληνικά τού ζήτησε έναν φορτιστή για το κινητό του τηλέφωνο. «Τότε άκουσα το μπαμ. Όρμησε ο ξάδελφός μου για να τον αφοπλίσει μαζί με άλλους θαμώνες. ‘Ακουγα “που είναι το όπλο, προσέξτε το όπλο”. Η σφαίρα με βρήκε κάτω από το γόνατο. Οι γιατροί μού είπαν ότι για λίγα εκατοστά δεν πέτυχε αρτηρία».

Απολογούμενος ο Ιρακινός επικαλέστηκε κενά μνήμης, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, την κατανάλωση των οποίων απέδωσε στο γεγονός ότι του έλειπε η οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. Το δικαστήριο τον έκρινε επιπλέον ένοχο για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών, ενώ αποφασίστηκε να επιστρέψει στη φυλακή για την έκτιση της ποινής μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον συγκατηγορούμενό του, τονίζοντας «πως ήθελα να προστατεύσω το αίμα μου και μετά τη ζωή μου». Οι δικαστές του αναγνώρισαν ελαφρυντικό (ότι ωθήθηκε στην πράξη του λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης την οποία προκάλεσε η συμπεριφορά του 46χρονου), ενώ η ποινή δεν ανεστάλη καθώς δεν πληρούσε της προϋποθέσεις του νόμου λόγω παλιότερης καταδίκης για άλλες πράξεις, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ενδίδει πλήρως στις πιέσεις των λόμπι ορυκτών καυσίμων

12/03/26 4:21 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ενδίδει πλήρως στις πιέσεις των λόμπι ορυκτών καυσίμων

Ξεκίνησε η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Νέο Σούλι

12/03/26 3:15 μμ

Ξεκίνησε η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Νέο Σούλι

Αγώνες Κωπηλασίας & Coastal Sprint στη Λίμνη Πεθελινού την Κυριακή 15 Μαρτίου

12/03/26 3:09 μμ

Αγώνες Κωπηλασίας & Coastal Sprint στη Λίμνη Πεθελινού την Κυριακή 15 Μαρτίου

Όμιλος ΔΕΗ: Ξεκινά η διάθεση Ομολόγου της ΔΕΗ για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας

12/03/26 3:02 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: Ξεκινά η διάθεση Ομολόγου της ΔΕΗ για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

12/03/26 2:58 μμ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

Κυρ. Πιερρακάκης: Κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό και καμία επιχείρηση δεν θα είναι μόνη της στην κρίση

12/03/26 2:55 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό και καμία επιχείρηση δεν θα είναι μόνη της στην κρίση

Σταύρος Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας

12/03/26 2:53 μμ

Σταύρος Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Ανοιχτή Ημερίδα για την εμπειρία και τη στήριξη των φροντιστών ατόμων με άνοια

12/03/26 2:51 μμ

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Ανοιχτή Ημερίδα για την εμπειρία και τη στήριξη των φροντιστών ατόμων με άνοια

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του για την περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης στη Μ. Ανατολή - Μετεγκαταστάθηκε στο Μπακού η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη για λόγους ασφαλείας

12/03/26 2:49 μμ

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του για την περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης στη Μ. Ανατολή – Μετεγκαταστάθηκε στο Μπακού η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη για λόγους ασφαλείας

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν πλασιέ συμφερόντων αμερικανικών και γαλλικών εταιρειών - Η σύμβαση με την Chevron αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

12/03/26 2:46 μμ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν πλασιέ συμφερόντων αμερικανικών και γαλλικών εταιρειών – Η σύμβαση με την Chevron αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Σέρρες: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία γιατρών και υγειονομικών για ωράρια, εφημερίες και προσλήψεις - video

12/03/26 2:40 μμ

Σέρρες: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία γιατρών και υγειονομικών για ωράρια, εφημερίες και προσλήψεις – video

Κένυα: Άνδρας προσπάθησε να εξαγάγει λαθραία 2.000 ζωντανά μυρμήγκια

12/03/26 4:13 μμ

Κένυα: Άνδρας προσπάθησε να εξαγάγει λαθραία 2.000 ζωντανά μυρμήγκια