Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Σερρών διαμαρτύρεται έντονα για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, με την οποία ορίστηκαν τα μέλη για τη συγκρότηση νέου ∆. Σ. της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Σερρών διαμαρτύρεται έντονα για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, με την οποία ορίστηκαν τα μέλη για τη συγκρότηση νέου ∆. Σ. της ∆ημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (∆.Ε.Υ.Α.Σ.).

 

 

Καταρχάς πρέπει να τονιστεί ότι ο Σύλλογός μας με το από 16/09/2019 έγγραφό του προς τον Δήμο Σερρών υπέβαλε «αίτημα συμμετοχής εκπροσώπου του Συλλόγου στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.», προτείνοντας ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος δύο γεωπόνους, πτυχιούχους πανεπιστημίου και με υπηρεσία επί σειρά ετών στην Υ.Ε.Β. (Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων) Σερρών, με πλούσια εμπειρία στην υδάτινη διαχείριση και στον έλεγχο της ποιότητας των νερών.

Να τονιστεί δε ότι όσον αφορά τη συγκρότηση του Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α., με βάση τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθ. 6 του Ν. 4623/2019 και των παρ. 6α και 6β του άρθ. 10 του Ν. 4625/2019 ισχύουν τα εξής: «Εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται ακόμη, με τους αναπληρωτές τους, εκπρόσωπος περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα της περιοχής, κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής, με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης. Ο καθορισμός του περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα και η διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων στο πρόσωπο του προτεινόμενου από αυτόν μέλους, γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Προς έκπληξή μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών της 18ης Σεπτεμβρίου 2019 δεν υπήρξε καμιά συζήτηση για το θέμα. Ανακοινώθηκε απλώς από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών ως μέλος του νέου ∆. Σ. της ∆.Ε.Υ.Α.Σ. ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών. Κοντολογίς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε περί της έγκρισης ή απόρριψης της συμμετοχής στο νέο ∆. Σ. της ∆.Ε.Υ.Α.Σ. του εκπροσώπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, διότι ουδέποτε τέθηκε υπό την κρίση του η πρόταση του Συλλόγου μας. Άλλωστε σε ερώτηση του παρισταμένου Προέδρου του Συλλόγου μας για το «από ποιον κρίθηκε να μην προταθεί ο εκπρόσωπός μας ως μέλος του νέου ∆. Σ. της ∆.Ε.Υ.Α.Σ.», ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου απάντησε: «ΑΠΟ ΜΕΝΑ».

Advertisement
Family Kitchen

Καθίσταται επομένως πασιφανές ότι παραβιάστηκε και το γράμμα και το πνεύμα των προαναφερθεισών διατάξεων των Ν. 4623/2019 και 4625/2019.

Για τους λόγους αυτούς εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη δυσφορία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε τον Δήμαρχο Σερρών να επανεξετάσει το θέμα, ενώ κάνουμε γνωστό, ότι ήδη κατατέθηκε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης κατά της νομιμότητας της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

05/02/26 1:08 μμ

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/26 1:02 μμ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

05/02/26 12:47 μμ

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

05/02/26 12:29 μμ

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics – Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Τα νέα τουριστικά spots - Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

05/02/26 12:21 μμ

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Το νέο τουριστικά video – Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

05/02/26 12:08 μμ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

05/02/26 11:59 πμ

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

05/02/26 11:39 πμ

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών

05/02/26 11:29 πμ

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών

Μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται στη Γλωσσολογία

05/02/26 11:21 πμ

Μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται στη Γλωσσολογία

Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πλοία

05/02/26 11:16 πμ

Ροδόπη: Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πολεμικά πλοία

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις κοινής λογικής για να σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας

05/02/26 11:12 πμ

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις κοινής λογικής για να σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας