Κλείνει ο μαγνητικός τομογράφος στο κέντρο Υγείας Τούμπας όπως καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Κατοίκων Τούμπας «Η Ένωση», ο Σύλλογος αποφοίτων και φοιτησάντων Γυμνασίων και Λυκείων Τούμπας και ο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Κλείνει ο μαγνητικός τομογράφος στο κέντρο Υγείας Τούμπας όπως καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Κατοίκων Τούμπας «Η Ένωση», ο Σύλλογος αποφοίτων και φοιτησάντων Γυμνασίων και Λυκείων Τούμπας και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Καλλιεργος».

 

 

«Αφήνουν το μαγνητικό τομογράφο της Τούμπας χωρίς υγρό Ηλιο, χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει το μηχάνημα, γιατί δεν είχαν σύμβαση με κάποια εταιρεία και αν αγοράσουν από την ελεύθερη αγορά θα γίνει, λέει η Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Πατερνά, με τιμές εκτός παρατηρητηρίου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος να κλείσουν το μαγνητικό τομογράφο που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Τούμπας και ανήκει στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Advertisement
ΔΕΗ

Από τη μία προφασιζόμενοι ότι δεν έχει καλή εικόνα για διάγνωση το μηχάνημα, ουδέν ψευδέστερο γιατί κάθε τρείς μήνες ο ακτινοφυσικός του νοσοκομείου Άγιος Παύλος το ελέγχει για την ποιότητα της εικόνας του και κάνει γραπτή έκθεση και μέχρι σήμερα πάντοτε οι τιμές του βρίσκονται εντός των φυσιολογικών ορίων. Από την άλλη ενώ υπήρχε πάντοτε αναισθησιολόγος στο τμήμα καθημερινά μέχρι τέλη του 2018, έκτοτε επειδή εξαρτάται από τον Άγιο Παύλο έρχονταν δύο φορές την εβδομάδα και από το Σεπτέμβριο μία φορά την εβδομάδα με προοπτική να καταργηθεί και αυτό!!!

Τώρα αφήνουν το μαγνητικό τομογράφο της Τούμπας χωρίς υγρό Ηλιο, χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει το μηχάνημα, γιατί δεν είχαν σύμβαση με κάποια εταιρεία και αν αγοράσουν από την ελεύθερη αγορά θα γίνει, λέει η Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Πατερνά, με τιμές εκτός παρατηρητηρίου. Εν τω μεταξύ μαθαίνουμε σαν σύλλογοι ότι ζητήθηκε εγγράφως από το μαγνητικό τομογράφο της Τούμπας, να μεριμνήσει η Διοικήτρια για την αγορά του από τις 5 Νοεμβρίου 2019 και η τεχνική εταιρεία από τις 11 Νοεμβρίου 2019. Δηλαδή για αυτό το λόγο, πιο ψηλά οι τιμές από το παρατηρητήριο, ο μαγνητικός τομογράφος δε λειτουργεί από 30 Δεκεμβρίου 2019, αυτό σημαίνει ότι όλοι ασθενείς που είχαν κλείσει ραντεβού ταλαιπωρούνται αφάνταστα γιατί πρέπει ή να κλείσουν ραντεβού σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο περιμένοντας δύο και τρείς μήνες ή πρέπει να πληρώσουν στα ιδιωτικά εργαστήρια!!! Από την άλλη το μηχάνημα από ένα σημείο και πέρα, γιατί το Ηλιο πέφτει συνέχεια, θα καταρρεύσει λειτουργικά πέφτοντας απότομα το μαγνητικό του πεδίο και θα είναι μία απίστευτη βλάβη, που θα έχει προκληθεί από την αβελτηρία των υπευθύνων και θα στεναχωρήσει, εξοργίσει, κουράσει και θα προκαλέσει απέχθεια για τους υπεύθυνους, όλους τους ασθενείς που εξυπηρετούνται και είναι πάρα πολλοί από αυτό το μηχάνημα.

Επιτέλους ας δώσουν μία λύση, γιατί στις συνθήκες που ζούμε λίγοι μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια για εξετάσεις και όλοι οι άνθρωποι-ασθενείς επιζητούν τη συμπαράσταση αλλά και τη λύση στα προβλήματα υγείας τους, που ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, όπως ο μαγνητικός τομογράφος, μπορεί να τους προσφέρει πάρα πολλά».

 

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Η συγκλονιστική ιστορία της 16χρονης Γερακίνας που έπεσε στο πηγάδι και έγινε δημοτικό τραγούδι

07/09/25 10:29 πμ

Σέρρες: Η συγκλονιστική ιστορία της 16χρονης Γερακίνας που έπεσε στο πηγάδι και έγινε δημοτικό τραγούδι

Τι φέρνει στα σχολεία η νέα σχολική χρονιά

07/09/25 10:23 πμ

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές, τα νέα μαθήματα, τα ηλεκτρονικά βιβλία και η μείωση της διδακτέας ύλης

Τι προβλέπουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

07/09/25 10:06 πμ

Τι προβλέπουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου με Σερραίους εκθέτες στην ΔΕΘ - φωτο

06/09/25 9:43 μμ

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου με Σερραίους εκθέτες στην ΔΕΘ – φωτο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Σεπτεμβρίου

06/09/25 9:17 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκαινίασε το Περίπτερό του στην 89η ΔΕΘ

06/09/25 8:50 μμ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκαινίασε το Περίπτερό του στην 89η ΔΕΘ

Κοινή Εκδήλωση ΕΣΠΑ 2021-2027 – ΕΑΤ:  «Η Στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας – Η Κοινωνική Συνοχή στην Πράξη»

06/09/25 8:42 μμ

Κοινή Εκδήλωση ΕΣΠΑ 2021-2027 – ΕΑΤ:  «Η Στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας – Η Κοινωνική Συνοχή στην Πράξη»

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η στήριξη του εισοδήματος ως ανάχωμα στην ακρίβεια

07/09/25 10:12 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη 89η ΔΕΘ

06/09/25 8:19 μμ

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη 89η ΔΕΘ

Ακμή: Είναι αλήθεια ότι την επιδεινώνουν τα πλούσια σε λιπαρά φαγητά; Τι απαντά μία ειδικός

06/09/25 8:18 μμ

Ακμή: Είναι αλήθεια ότι την επιδεινώνουν τα πλούσια σε λιπαρά φαγητά; Τι απαντά μία ειδικός

Περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα «έδειξαν» οι αναλύσεις στα παράνομα καπνικά προϊόντα - Μειώθηκε το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα

06/09/25 8:17 μμ

Περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα «έδειξαν» οι αναλύσεις στα παράνομα καπνικά προϊόντα – Μειώθηκε το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι έξω από το Βελλίδειο – Δείτε βίντεο

06/09/25 8:15 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι έξω από το Βελλίδειο – Δείτε βίντεο