Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη εβδομάδα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για λόγους προστασίας κυρίως ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη εβδομάδα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για λόγους προστασίας κυρίως των πιο ευάλωτων πολιτών, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε ιδιωτικές, δημόσιες, δημοτικές και εκκλησιαστικές δομές, μπορούν να εργαστούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, μία εβδομάδα μετά την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις δομές, το ποσοστό των εμβολιασμένων παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, την περίοδο του Ιουλίου, στις ιδιωτικές δομές γήρατος και αναπηρίας, το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων ήταν στο 62%, ενώ σήμερα είναι παραπάνω από το 85%. Στις δημόσιες δομές, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση, αφού τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένο το 45% των εργαζομένων και σήμερα έχει εμβολιαστεί το 90% του συνόλου.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις απαλλαγής των εργαζομένων που αδυνατούν να εμβολιαστούν για επιβεβλημένους λόγους υγείας -οι οποίες είναι λίγες σε αριθμό- έχουν κατατεθεί και η γνωμοδότησή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Για την περίπτωση αυτή υπάρχει χρονική παράταση ως προς το μέτρο της αναστολής εργασίας.

Στο σύνολό του, το μέτρο παρουσιάζεται αποτελεσματικό και δεν φαίνεται να προκύπτουν μεγάλα κενά.

Advertisement
MEGA

Υπενθυμίζεται πως, τον προηγούμενο χρόνο, έγιναν 500 προσλήψεις σε προνοιακές δομές για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η αναπλήρωση των εργαζομένων σε αναστολή καθηκόντων, όπου κρίνεται αναγκαίο, πραγματοποιείται με γρήγορες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις, με δυνατότητα ανανέωσης επιπλέον τριμήνου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στις δομές δεν είναι προσπάθεια επιβολής μίας άποψης. Είναι ουσιαστικό κομμάτι της προσπάθειάς μας όλους αυτούς τους μήνες για τη διαφύλαξη της υγείας των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Η πρώτη εβδομάδα μας δείχνει πως αυτό γίνεται αντιληπτό. Η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων αυξάνουν ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί, Πολιτεία, εργαζόμενοι και διοικήσεις, εδώ και έναν χρόνο, χτίζουμε το τείχος ανοσίας απέναντι στον κίνδυνο του ιού. Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας με όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25/03/26 9:15 μμ

Δυνατός σεισμός τώρα στη Χαλκιδική, αισθητός στις Σέρρες

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

25/03/26 9:06 μμ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

25/03/26 8:56 μμ

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

25/03/26 8:50 μμ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου

25/03/26 8:16 μμ

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου

Ιταλία: Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε μπροστά στην είσοδο του σχολείου από 13χρονο μαθητή

25/03/26 8:11 μμ

Ιταλία: Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε μπροστά στην είσοδο του σχολείου από 13χρονο μαθητή

Τραγωδία στο Βόλο: Νεκρές δύο γυναίκες από έκρηξη και ένας άντρας σοβαρά τραυματισμένος

25/03/26 8:07 μμ

Τραγωδία στο Βόλο: Νεκρές δύο γυναίκες από έκρηξη θερμάστρας και ένας άντρας σοβαρά τραυματισμένος

Αύριο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

25/03/26 7:57 μμ

Αύριο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Προσοχή! Νέα απάτη που αφορά το επίδομα καυσίμων Fuel Pass - video

25/03/26 7:48 μμ

Προσοχή! Νέα απάτη που αφορά το επίδομα καυσίμων Fuel Pass – video

Με περηφάνεια και καμάρι η παρέλαση στις Σέρρες - video

25/03/26 7:38 μμ

25η Μαρτίου: Με περηφάνεια και καμάρι η παρέλαση στις Σέρρες – video

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη πόλη των Σερρών - video

25/03/26 7:32 μμ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη πόλη των Σερρών – video

Επιστημονική  ημερίδα με θέμα «Βλαχόφωνος Ελληνισμός» για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων «Λαϊλιάς» Ν. Σερρών - video

25/03/26 7:21 μμ

Επιστημονική  ημερίδα με θέμα «Βλαχόφωνος Ελληνισμός» για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων «Λαϊλιάς» Ν. Σερρών – video