Μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε νωρίς σήμερα το πρωί αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο περίπου ... Περισσότερα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Διασώστες ερευνούν τα νερά του ποταμού Πατάπσκο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε νωρίς σήμερα το πρωί αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο περίπου είκοσι άνθρωποι και οχήματα.

Advertisement
 

«Γνωρίζουμε ότι έως 20 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ποταμό Πατάπσκο, καθώς και πολλά οχήματα», δήλωσε ο Κέβιν Κάρτραϊτ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ επεσήμανε ότι ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας.

Εντυπωσιακές εικόνες από βίντεο παρακολούθησης δείχνουν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωρίων να προσκρούει σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της μεταλλικής κατασκευής να πέφτει στο ποτάμι.

Πάνω στη γέφυρα φαίνονται φωτάκια τα οποία μοιάζει να ανήκουν σε οχήματα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Francis Scott Key Bridge, προτού αυτή αρχίσει να καταρρέει.

«Πιστεύουμε ότι οχήματα και πιθανόν ένα ημιρυμουλκούμενο έχουν πέσει στο νερό», πρόσθεσε ο Κάρτραϊτ μιλώντας στην εφημερίδα Baltimore Sun, σημειώνοντας ότι «ολόκληρη η γέφυρα» κατέρρευσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι είναι πιθανό άνθρωποι να έχουν πέσει στον ποταμό, ενώ αξιωματούχοι σημείωσαν ότι διασώστες ερευνούν για επιζώντες τα νερά του ποταμού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Advertisement
Family Kitchen
Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη πάνω σε φορτηγό πλοίο
Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη πάνω σε φορτηγό πλοίο

Σημαντικός οδικός άξονας

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ.

Αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο. Έχει το όνομα του Φράνσις Σκοτ Κι, ο οποίος έγραψε τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Advertisement
MEGA

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε σήμερα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ και ο υπεύθυνος της κομητείας της Βαλτιμόρης Τζόνι Ολσέφσκι Τζούνιορ δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Προσευχηθείτε για όσους έχουν πληγεί», έγραψε ο Ολσέφσκι στο Χ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη

04/10/25 1:46 μμ

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη