Υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής παρέχει σε 445 άνεργους και εργαζόμενους της Πέλλας, της Πιερίας και των Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υπογραφή πέντε αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής παρέχει σε 445 άνεργους και εργαζόμενους της Πέλλας, της Πιερίας και των Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υπογραφή πέντε αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, επιχειρούμε να δώσουμε διέξοδο σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, βελτιώνοντας τα εργασιακά προσόντα τους, ώστε είτε να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας, είτε να εδραιώσουν και να βελτιώσουν τη θέση στην οποία εργάζονται, είτε να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Είναι μια προσπάθεια, που εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο περιορισμού της ανεργίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας των νοικοκυριών, αλλά ταυτόχρονα και βελτίωσης των δεξιοτήτων του ενεργού οικονομικά ανθρώπινου δυναμικού της Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλόγως των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων θα συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, διότι θέλουμε να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε με περισσότερα εφόδια να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού».

Στις πέντε αποφάσεις, οι τρεις αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής θα λάβουν συνολικά 370 πολίτες, ενώ από τις δυο αποφάσεις για την Πιερία και τα Γιαννιτσά Πέλλας ωφελούμενοι θα είναι αντιστοίχως 40 και 35 πολίτες.

Ανά απόφαση τα στοιχεία είναι τα εξής:

1.Κατάρτιση και συμβουλευτική απασχολούμενων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (40 άτομα). Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο των περιοχών από τους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σιντικής. Από το Δήμο Σερρών περιλαμβάνονται όλες οι δημοτικές ενότητες εκτός από την πόλη των Σερρών καθώς και οι οικισμοί του Αγίου Ιωάννη, του Κάτω Μετοχίου, του Κρίνου και του Ξηροτόπου. Σκοπός της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων των εργαζομένων με στόχο την ενίσχυση και την αναβάθμιση της εργασιακής τους θέσης. Οι ωφελούμενοι θα είναι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους παραγωγής.

2.Κατάρτιση και συμβουλευτική ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας (230 άτομα). Η περιοχή παρέμβασης είναι ίδια με την προηγούμενη. Σκοπός της παρέμβασης είναι η εμπέδωση κουλτούρας επιχειρηματικότητας σε ανέργους κυρίως νέους οι οποίοι θα αποκτήσουν εφόδια και δεξιότητες ώστε να αναζητήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση.

Advertisement
MEGA

3.Ανάπτυξη δεξιοτήτων (στοχευμένες δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής) ανέργων επιστημόνων (100 άτομα). Η πράξη αφορά τη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση 100 ανέργων επιστημόνων, κατοίκων του Δήμου Σερρών.

4.Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων στους στρατηγικούς κλάδους της Πιερίας (40 άτομα). Ωφελούμενοι είναι άνεργοι από όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Πιερίας, εξαιρουμένης της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης (εντός σχεδίου περιοχή). Η πράξη αφορά σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων και προσόντων άνεργων της περιοχής, με στόχο την αναβάθμιση των προσόντων τους και την απόκτηση δεξιοτήτων σε στρατηγικούς κλάδους όπως ενδεικτικά τυποποίηση-μεταποίηση αγροτικών/αλιευτικών προϊόντων, τουρισμός, οινοποιία, γαστρονομία.

5.Ανάπτυξη νέων γνώσεων εξειδίκευσης και δεξιοτήτων εργαζομένων στα Γιαννιτσά Πέλλας (35 άτομα). Η δράση έχει στόχο, εργαζόμενοι της περιοχής, από όλους τους παραγωγικούς τομείς, να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης με σκοπό την αναβάθμιση των προσόντων τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νίκος Δένδιας από Καστοριά : «Ελληνικότητα δεν είναι μόνο κυριαρχία, είναι και ποιότητα ζωής»

16/02/26 9:37 πμ

Νίκος Δένδιας από Καστοριά : «Ελληνικότητα δεν είναι μόνο κυριαρχία, είναι και ποιότητα ζωής»

To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη - Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών

16/02/26 9:38 πμ

To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη – Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών

Καρδίτσα: Πρωτοποριακό συνδυαστικό σύστημα πρόγνωσης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην ορεινή Αργιθέα

16/02/26 9:12 πμ

Καρδίτσα: Πρωτοποριακό συνδυαστικό σύστημα πρόγνωσης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην ορεινή Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ανάληψη – Στο νοσοκομείο προληπτικά οι δύο ένοικοι

16/02/26 9:08 πμ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ανάληψη – Στο νοσοκομείο προληπτικά οι δύο ένοικοι

Συνεδρίαση Eurogroup, υπό τον Κυρ. Πιερρακάκη: Στο επίκεντρο ο διεθνής ρόλος του ευρώ και οι παγκόσμιες ανισορροπίες

16/02/26 8:53 πμ

Συνεδρίαση Eurogroup, υπό τον Κυρ. Πιερρακάκη: Στο επίκεντρο ο διεθνής ρόλος του ευρώ και οι παγκόσμιες ανισορροπίες

Δολοφονήθηκε ισοβίτης σε συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

16/02/26 10:31 πμ

Δολοφονήθηκε ισοβίτης σε συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Eurovision 2026: Ο Akylas «πετάει» για Βιέννη με το «Ferto»

16/02/26 8:40 πμ

Eurovision 2026: Ο Akylas «πετάει» για Βιέννη με το «Ferto»

«Τον έσφαξα σαν τον χοίρο» είπε ο αδελφοκτόνος στη Βιάννο στους αστυνομικούς

15/02/26 11:49 μμ

«Τον έσφαξα σαν τον χοίρο» είπε ο αδελφοκτόνος στη Βιάννο στους αστυνομικούς

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

15/02/26 11:41 μμ

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Φεβρουαρίου

15/02/26 11:43 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Φεβρουαρίου

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0: Λευκή ισοπαλία στην Τούμπα

15/02/26 10:06 μμ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0: Ισοπαλία στην Τούμπα, ραντεβού για τον τίτλο στα play off

Π. Μαρινάκης: Το λιμενικό δεν σκοτώνει, διασώζει. Αυτό που ερευνάται είναι εάν η επιχείρηση διάσωσης έγινε by thebook

15/02/26 9:59 μμ

Π. Μαρινάκης: Το λιμενικό δεν σκοτώνει, διασώζει. Αυτό που ερευνάται είναι εάν η επιχείρηση διάσωσης έγινε by thebook