Σε ποιες περιοχές βρίσκονται     Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης άναψε το πράσινο φως για την κατεδάφιση 60 αυθαίρετων κτισμάτων εντός της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε ποιες περιοχές βρίσκονται

 

Advertisement
 

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης άναψε το πράσινο φως για την κατεδάφιση 60 αυθαίρετων κτισμάτων εντός της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την υπογραφή της απόφασης για τη διενέργεια σχετικού ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

«Μετά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο στις αρχές Μαρτίου, προχωράμε τώρα στην υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα εντός της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «υλοποιούμε έτσι τη δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σταδιακά στην κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή των νόμων και στα αυθαίρετα αποτελεί προτεραιότητα».

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, ο διαγωνισμός, που προβλέπει κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ, αφορά στην εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων-πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων, ενώ πρόκειται για επαναπροκήρυξη διαγωνισμού που είχε κριθεί άγονος τον Αύγουστο του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα 38 από αυτά τα αυθαίρετα βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα.

Σε αυτά προστίθεται και μια υποομάδα 6 ακόμη αποφάσεων πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Μεγαρέων, στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Νέα Πέραμος.

Advertisement

Τέλος, όπως γίνεται γνωστό, περιλαμβάνονται 16 ακόμη πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου