Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για το άγριο έγκλημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό σύμφωνα με ... Περισσότερα

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το άγριο έγκλημα στο Δαφνί – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για το άγριο έγκλημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Advertisement
 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια και περιγράφει πώς συνέβη το περιστατικό, τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/2), 46χρονος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν σε Ψυχιατρική Κλινική της Πολυδύναμης Νοσηλευτικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Αττικής με Δικαστική Απόφαση, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρο 69 του ΠΚ, επιτέθηκε σε 44χρονη γυναίκα ασθενή, που νοσηλευόταν στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική προκαλώντας της σοβαρή σωματική βλάβη, η οποία παρά τις προσπάθειες; του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δυστυχώς κατέληξε.

Ο 46χρονος απέδρασε και βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Την Τετάρτη 19/2/2025 και ώρα 03.15 πμ άνδρας ασθενής, ετών 46, ο οποίος νοσηλευόταν σε Ψυχιατρική Κλινική της Πολυδύναμης Νοσηλευτικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Αττικής με Δικαστική Απόφαση, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρο 69 του ΠΚ, επιτέθηκε σε 44χρονη γυναίκα ασθενή, που νοσηλευόταν στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική προκαλώντας της σοβαρή σωματική βλάβη.

Στη συνέχεια ο ασθενής απέδρασε από την Κλινική, όπου νοσηλευόταν. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάνηψη του θύματος, το οποίο δυστυχώς κατέληξε. Παράλληλα κλήθηκαν, το
ΕΚΑΒ, η ΓΑΔΑ και η Άμεση Δράση και δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού της Πολυδύναμης Νοσηλευτικής Μονάδας.

Διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ασθενή φερόμενου ως δράστη. Το τραγικό συμβάν μας θλίβει βαθύτατα και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος».

Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και όπως ζητάνε οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, άτομα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 69 του ΠΚ δεν πρέπει να νοσηλεύονται σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και σε απλούς θαλάμους με τους υπόλοιπους ασθενείς, αλλά θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ειδικά φρουρούμενους χώρους.

Πώς έγινε το έγκλημα

Ο δράστης βρισκόταν στο Δαφνί από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η 44χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μόλις χθες.

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ξεκόλλησε από το μπάνιο, έναν καθρέφτη και κατάφερε να τον σπάσει, στη συνέχεια κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί τραυμάτισε, θανάσιμα το θύμα και στη συνέχεια, κρατώντας το ίδιο, ζήτησε από τους νοσηλευτές να του ανοίξουν την πόρτα για να βγει και από τότε είναι άφαντος.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη εντός και εκτός του νοσηλευτικού χώρου. Μέχρι στιγμής στους χώρους του νοσοκομείου δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του 46χρονου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάποιες επαφές που είχε ο δράστης που έμενε μόνιμα με την Κέρκυρα για το ενδεχόμενο να κατέφυγε εκεί μετά το άγριο έγκλημα.

Advertisement

Είχε δολοφονήσει ασθενή και στο Ψυχιατρείο Κέρκυρας

Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που είχε δολοφονήσει τον Αύγουστο του 2023 μια 63χρονη, στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ο 45χρονος τότε άνδρας νοσηλεύονταν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Κέρκυρας, είχε επιτεθεί με πλαστικό στυλό και άλλα ξύλινα μαχαιροπίρουνα στην 63χρονη, η οποία επίσης νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.

Μάλιστα τόσο η 44χρονη όσο και η 63χρονη βρίσκονταν στα στις Ψυχιατρικές Κλινικές μόνο λίγες ώρες.

πηγή ertnews.gr

photo EUROKINISSI


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή