Καβάλα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν το δάσος γύρω από το σχολείο τους

Ένα ζωντανό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενεργού συμμετοχής στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποτέλεσε η εθελοντική δράση καθαρισμού του περιαστικού δάσους που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Με κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ», μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας απομάκρυναν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς του δάσους. Συνολικά, συλλέχθηκαν δεκαπέντε πολύ μεγάλες σακούλες με σκουπίδια διαφόρων ειδών, ενώ απομακρύνθηκαν ογκώδη αντικείμενα, όπως ελαστικά, νιπτήρας, μπάζα και γυάλινα μπουκάλια, που επιβάρυναν το φυσικό τοπίο.

Καβάλα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν το δάσος γύρω από το σχολείο τους

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας αποτελεί την μοναδική σχολική μονάδα της πόλης που βρίσκεται στις παρυφές του πευκόφυτου περιαστικού δάσους καθώς στεγάζεται στις εγκαταστάσεις παλιών κατασκηνώσεων. Η περιοχή γύρω από το σχολείο διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και εξαιρετική θέα προς την πόλη.

Babis



Τόσο οι μαθητές όσοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου πολλές φορές έχουν δείξει την έμπρακτη αγάπη τους και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον σημειώνοντας πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένας τόσο προνομιακός χώρος να υφίσταται διαρκώς στη ρύπανση. Με ενέργειες λοιπόν όπως αυτή, η σχολική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους κατοίκους της πόλης για την ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρού και προστατευμένου.

Η δράση του σχολείου υποστηρίχθηκε ενεργά από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας, η οποία φρόντισε για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, αναρτώντας ενημερωτικές αφίσες σε καίρια σημεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών.

Τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων για το Περιβάλλον και την Κλιματική αλλαγή έστειλαν ένα έμπρακτο μήνυμα ενεργούς δράσης. Η διεύθυνση του σχολείο ευχαρίστησε θερμά όλους όσους αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να αποδείξουν έμπρακτα την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕλλάδαΚαβάλα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν το δάσος γύρω από το σχολείο τους

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση και πώς να το αποφύγεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να...

Από τη Γη στο Ποτήρι: Η Διαδρομή του Γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 30 Απριλίου

Σήμερα 30 Απριλίου και σύμφωνα το εορτολόγιο είναι ...

Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το μήνυμα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού,...

Τελευταία Νέα