Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Σερρών συμμετείχαν στη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών -Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι. Αθήνας), μεταφέροντας

Epiloges Press

Epiloges Press

6 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

Η 1η Κυριακή του Ιουνίου,  είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Μια ημέρα μνήμης και τιμής για όσους νικήθηκαν, αλλά και γιορτής για όλους τους επιζώντες που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Σερρών και μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, συμμετείχαν στη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών -Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι. Αθήνας), μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. 

Η φετινή δράση που έχει ως σύνθημα: “ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝO”, τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. Οι δήμοι που συμμετέχουν στη δράση, θα αποστείλουν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία  θα αναρτηθούν στις σελίδες του Κ.Ε.Φ.Ι., της Κ.Ε.Δ.Ε., της ΕΝΠΕ , της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι και οι διοργανωτές, καθώς και στις σελίδες των συμμετεχόντων Δήμων αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε οι εκπρόσωποι της Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το  μήνυμά τους να δηλώσουν την έμπρακτη στήριξή τους στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα ζωής. 

Στο πλαίσιο της δράσης η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών έστειλαν από τις Σέρρες μηνύματα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας,  αλλά κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. Παράλληλα δόθηκαν συμβολικά από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και την πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη μπλουζάκια του Κ.Ε.Φ.Ι σε Νικητές Ζωής, μέλη του συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών. 

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης ανέφερε: «Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο. Μια ημέρα ύμνος ζωής από αυτούς τους αγωνιστές, τους αγωνιστές ζωής για το υπέρτατο αγαθό. Σήμερα τιμούμε αυτούς τους ήρωες που αγωνίζονται για να κερδίσουν αυτό που θεωρούμε εμείς δεδομένο. Τους ευχαριστούμε για τον δρόμο που μας δείχνουν και αυτή τη σημασία έχει η συμβολική παρουσία του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Σας ευχαριστούμε , σας χειροκροτούμε. Συνεχίστε τον αγώνα ζωής!» 

Με τη σειρά της η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρ. Παλάζη δήλωσε: «Νιώσαμε την ανάγκη να ενώσουμε σήμερα τις φωνές μας με όλους τους Δήμους της Χώρας και να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο σύνθημα: “Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον Καρκίνο”. Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρισκόμαστε στο πλευρό αυτών των αγωνιστών – νικητών Ζωής. Την περίοδο αυτή της πανδημίας το μυαλό μας βρίσκεται διαρκώς σε αυτούς, διότι η μάχη ήταν , είναι και συνεχίζει να είναι διπλή. Ως δήμος Σερρών κι ως Κοινωφελής Επιχείρηση, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε προς την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης , προκειμένου να ενισχύσουμε τον σύλλογο Καρκινοπαθών. Αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες και τα προβλήματά τους και είμαστε κοντά τους!»

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του και ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο. 

Advertisement
ktimatologio

«Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον Δήμο Σερρών και στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. που πρωτοστατούν στην Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον καρκίνο. “Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον Καρκίνο” είναι το σύνθημα κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε όλοι την υποχρέωση της πρόληψης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας μας και ειδικά την εποχή αυτή που η δημόσια υγεία είναι στο προσκήνιο έχουμε διπλή ευθύνη όλοι μας να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Οι καρκινοπαθείς αποτελούν το λαμπρό παράδειγμα της νίκης της ζωής. Είναι οι άνθρωποι που έχουν δείξει πρωτοφανή υπομονή κι επιμονή. Μόνο να διδαχτούμε έχουμε από τους αγωνιστές αυτούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Σερρών.

Οι Σέρρες δυστυχώς βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της μακράς λίστας των θυμάτων,  που έχουν «χτυπηθεί» από τη «μάστιγα» του Καρκίνου. Ωστόσο πολλοί είναι και οι νικητές που αναδείχθηκαν από την άνιση αυτή μάχη και οι οποίοι δίνουν Ελπίδα και Δύναμη σε όλους όσους συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά».

  Όλοι μαζί  μπορούμε να  δώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ζωής ότι ο Καρκίνος δεν είναι Ανίκητος!!!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφετείο ΧΑ: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων των 16 κατηγορουμένων για ελαφρυντικά

05/03/26 1:11 μμ

Εφετείο ΧΑ: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων των 16 κατηγορουμένων για ελαφρυντικά

Δ. Μεσσήνης: Στον πόλεμο το θύμα είναι ένα, ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι μπίζνες

05/03/26 12:57 μμ

Δ. Μεσσήνης: Στον πόλεμο το θύμα είναι ένα, ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι μπίζνες

Τέσσερις νέες αιτήσεις για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

05/03/26 12:55 μμ

Τέσσερις νέες αιτήσεις για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

05/03/26 12:53 μμ

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Ν. Χαρδαλιάς: Η μητροπολιτική διαχείριση του κυκλοφοριακού απαιτεί σχέδιο, συνέργειες και τόλμη

05/03/26 12:52 μμ

Ν. Χαρδαλιάς: Η μητροπολιτική διαχείριση του κυκλοφοριακού απαιτεί σχέδιο, συνέργειες και τόλμη

Άννα Μ. Μποφαρούλ: «Μία viral πράξη που βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχει βαθιές συνέπειες στην άλλη πλευρά»

05/03/26 12:50 μμ

Άννα Μ. Μποφαρούλ: «Μία viral πράξη που βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχει βαθιές συνέπειες στην άλλη πλευρά»

Νεόδμητα ή υφιστάμενα - Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026

05/03/26 12:49 μμ

Νεόδμητα ή υφιστάμενα – Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μία τούρτα για τον Σαντάμ, μια «Νύφη» για τον Φρανκεστάιν και τρία ξεχωριστά animation

05/03/26 12:45 μμ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μία τούρτα για τον Σαντάμ, μια «Νύφη» για τον Φρανκεστάιν και τρία ξεχωριστά animation

Δυναμική παρουσία του δήμου Σκιάθου στην τουριστική αγορά

05/03/26 12:48 μμ

Δυναμική παρουσία του δήμου Σκιάθου στην τουριστική αγορά

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

05/03/26 10:49 πμ

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

05/03/26 10:37 πμ

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

05/03/26 9:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή