Κλείσαμε το σχολείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη χθεσινή απόφαση για κλείσιμο των σχολείων για 14 ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κλείσαμε το σχολείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη χθεσινή απόφαση για κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες.

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η χώρα μας έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι αυτό έγινε «για να δράσουμε όταν το μέτρο θα είναι πιο αποτελεσματικό, όλα είναι θέμα δεδομένων και στιγμής».

Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι για 14 ημέρες, και πριν τη λήξη τους θα ληφθεί απόφαση για το κατά πόσο έχει νόημα να παραταθεί. Υπάρχει πάντως αυτό το ενδεχόμενο, εξήγησε.

«Το κλείσιμο των σχολείων θα επανεξεταστεί, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για λουκέτο δύο εβδομάδων ή και για παραπάνω» δήλωσε η υπουργός.

Διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά κι εξήγησε πως το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για διαφορετικά σενάρια.

Αν η αναστολή είναι για 2-3 εβδομάδες- μαζί με τα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει- η αναπλήρωση γίνεται σχετικά ανώδυνα, όπως εξήγησε η κα Κεραμέως, με αναμόρφωση των διδακτικών ωρών και ματαίωση περιπάτων.

«Με βάση το πρώτο σενάριο, μόνο με αυτά τα μέτρα είμαστε σε θέση να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος» τόνισε.

Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερη διάρκειας αναστολή, θα πρέπει να δούμε επέκταση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης. «Έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά για να δούμε αναλόγως πώς θα εξελιχθεί» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις εξετάσεις, η κα Κεραμέως τόνισε πως αν επικρατήσει το πρώτο σενάριο, αυτό της αναστολής λειτουργίας 2 εβδομάδων, οι ώρες θα αναπληρωθούν. Αν όμως το κλείσιμο των σχολείων διαρκέσει παραπάνω, τότε «θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε λίγο παραπέρα». Ερωτηθείσα να υπάρχει περίπτωση να γίνουν οι πανελλαδικές τον Ιούλιο, η κα Κεραμέως απάντησε «μπορεί και να χρειαστεί».

Advertisement
MEGA

Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

 

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26/02/26 12:06 πμ

Λουτσέσκου: «Περισσότερα πράγματα έχει να χάσει η Θέλτα, παρά εμείς»

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα

25/02/26 11:53 μμ

Ζάκυνθος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην παιδίατρο του νοσοκομείου, για το βρέφος με μηνιγγίτιδα

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

25/02/26 11:48 μμ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

https://epiloges.tv/wp-content/uploads/2024/02/kampana-eortologio.jpg

25/02/26 11:44 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Φεβρουαρίου

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

25/02/26 11:42 μμ

ΥΠΕΘΟΟ – Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Καμία έρευνα σε εξέλιξη για παράβαση του ενωσιακού δικαίου

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:37 μμ

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Τσεχία η Μαρία Ραφαηλίδου

25/02/26 11:33 μμ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η κυρία Καρυστιανού όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται – Εκτός και αν το κάνει σκοπίμως …»

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

25/02/26 11:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

25/02/26 11:22 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ – Αθωώθηκε ιερέας λόγω αμφιβολιών

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

25/02/26 11:06 μμ

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

25/02/26 10:58 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

Σε λειτουργία το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο

25/02/26 10:50 μμ

Σε λειτουργία το railway.gov.gr – Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο