«Εάν επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα»     Στις 4 Μαΐου ξεκινά η διδασκαλία για την Γ’ Λυκείου και ένα από τα ζητούμενα είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Εάν επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα»

 

Advertisement
 

 

Στις 4 Μαΐου ξεκινά η διδασκαλία για την Γ’ Λυκείου και ένα από τα ζητούμενα είναι το κατά πόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους των σχολείων, καθώς όπως γνωρίζουμε ήδη σε κλειστούς χώρους, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η χρήση μασκών θα είναι υποχρεωτική.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» και τόνισε πως «το θέμα έχουν συζητήσει εκτενώς οι ειδικοί και τους ακούμε ευλαβικά».

Η άποψη των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας ήταν να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, αλλά μόνο προαιρετική, εάν το επιθυμούν εκπαιδευτικοί ή μαθητές. Δεν υπάρχει καν σύσταση για τη χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου, συμπλήρωσε.

 

Για τις ηλικίες των καθηγητών και το αν εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι στις ευπαθείς ομάδες περιλαμβάνοντα τα άτομα άνω των 65 ετών.

Έχει σημασία να τονίσουμε ότι το σχέδιο που παρουσιάσαμε έχει την ομόφωνη στήριξη της Επιτροπής και η διαδικασία θα είναι δυναμική, «θα πηγαίνουμε βήμα βήμα» είπε σε άλλο σημείο και όλα θα αξιολογούνται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

Επιλέξαμε μια μετριοπαθή και συντηρητική στάση -χωρίς να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- και για αυτό γιατί πάμε σταδιακά, ανάλογα με τις συστάσεις.

Κρίσιμο είναι να είναι συνεχής η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού πολλές εβδομάδες αποχής και απομάκρυνσης από το εκπαιδευτικό περιβάλλον έχουν επιπτώσεις στους μαθητές και την επαγγελματική πορεία τους.

Ταυτόχρονα όμως, «πρώτο μέλημά μας είναι η δημόσια υγεία και τα ατομικά μέτρα προστασίας» είπε.

Advertisement
Family Kitchen

Συμπλήρωσε εξάλλου, ότι η εκ περιτροπής διαδικασία με πολύ λιγότερους μαθητές μέσα στην τάξη θα προχωρά πολύ πιο γρήγορα, και ο χρόνος θα είναι ωφέλιμος.

Προς το τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, που θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των ειδικών. «Εάν επαναλειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα» είπε η κ. Κεραμέως.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου