Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ένας ... Περισσότερα

Χανιά: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στο Κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – Προσαγωγές υπόπτων

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ένας γιατρός.

Αφορμή για να αρχίσει το κουβάρι να ξετυλίγεται υπήρξαν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός, γνωστού Χανιώτη γιατρού, ιδιοκτήτη του Κέντρου και ενός ακόμη γιατρού, συνεργάτη του. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό.

Στην έρευνα εκτός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και μήνες, συμμετέχει και η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα και συγκεκριμένα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και ότι θα υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το Κέντρο, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Advertisement
Babis

Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων, από τα ιατρεία και τα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα