Η ανατολικότερη επαρχία του Καναδά πρακτικά παρέλυσε χθες Δευτέρα αφού σημειώθηκε χιονόπτωση ενός μέτρου το σαββατοκύριακο, «ιστορική» καταιγίδα που εξώθησε τις αρχές να ζητήσουν βοήθεια του στρατού για τον αποχιονισμό. ... Περισσότερα

Χιονοθύελλα παρέλυσε τον ανατολικό Καναδά

Epilogestv

Epilogestv

Η ανατολικότερη επαρχία του Καναδά πρακτικά παρέλυσε χθες Δευτέρα αφού σημειώθηκε χιονόπτωση ενός μέτρου το σαββατοκύριακο, «ιστορική» καταιγίδα που εξώθησε τις αρχές να ζητήσουν βοήθεια του στρατού για τον αποχιονισμό.

Η χιονόπτωση παρέλυσε τα δίκτυα μεταφορών και συγκοινωνιών, οδήγησε στο κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων, σχολείων και δημόσιων θεσμών και προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης στη Νέα Σκοτία.

«Έπεσαν ποσότητες ρεκόρ», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπομπ Ρόμπισοντ, καναδός μετεωρολόγος που χαρακτήρισε «ιστορική» τη θύελλα.

«Κατά τόπους έπεσαν 100 εκατοστά και πλέον», πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στην περιοχή του Καπ Μπρετόν, στον κόλπο Σεν Λορέν, όπου κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικοι μοιράστηκαν βίντεο και φωτογραφίες από την καταιγίδα, με άλλα να δείχνουν το χιόνι να έχει κλείσει πόρτες, άλλα να έχει φθάσει στις οροφές σπιτιών, να έχει θάψει αυτοκίνητα…

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Χάλιφαξ, της πρωτεύουσας της επαρχίας, πολλές πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν. Η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη ανεστάλη.

Ο εκχιονισμός «θα είναι δύσκολος και θα πάρει χρόνο», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Νέας Σκοτίας, ο Τιμ Χιούστον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες μετά το μεσημέρι.

Τόνισε πως ζήτησε βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ιδίως την ανάπτυξη του στρατού. Το ίδιο αίτημα υπέβαλαν οι γειτονικές επαρχίες Νιου Μπράνσγουικ και Ιλ ντι Πρενς Εντουάρ.

Advertisement
MEGA

Ο καναδός υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χάρτζιτ Σάτζαν δήλωσε χθες πως ενέκρινε τα αιτήματα και ζήτησε από τις υπηρεσίες του να εξετάσουν ποιοι πόροι μπορούν να διατεθούν ταχύτερα, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξή τους. Η Οτάβα, διαβεβαίωσε, θα δανείσει εξοπλισμό στη Νέα Σκοτία.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο στρατός του Καναδά, που θεωρείται μέσο της υστάτης προσφυγής, είχε αναπτύξει 150 μέλη του στη γειτονική επαρχία της Νέας Γης, έπειτα από καταιγίδα που παρέλυσε την πρωτεύουσά της, τη Σεν Ζαν.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 6:57 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 6:38 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 6:17 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 7:02 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 7:01 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 6:59 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 6:57 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ